Végveszélyben

A kontinensnyi méretű konfliktus ezúttal a Fehér Ház és egy kolumbiai kábítószerkartell között feszül, miután utóbbiak meggyilkolják az elnök egyik régi barátját. A cím az amerikai alkotmány azon passzusára utal, amely lehetőséget ad az elnöknek, hogy amennyiben az Egyesült Államok biztonságát "végveszély" fenyegetné, a szenátus megkerülésével vessen be csapatokat idegen földön.


Az önkényes lépésekre hajlamos elnök, kiszolgálói támogatásával illegális háborút indít hát a drogbáró ellen, a csapatok elindítása után azonban változtat a taktikán, életveszélybe sodorva ezzel saját katonáit. Ryant eközben kinevezik a CIA igazgatóhelyettesévé, ebből a pozícióból próbálja irányítani a helyzetet, de túl későn ismeri fel, hogy lépéshátrányban van a Fehér Ház intrikusai mögött. Végül nem marad más hátra, ki kell szállnia a helyszínre, hogy megkísérelje megmenteni "a fiúkat".

A Férfias játékok után szinte hihetetlen előrelépést jelent a folytatás: a Végveszélyben műfajának példaértékű remeke, a politikai cselszövést penge akciójelenetekkel váltogatja, mindezek középpontjába egy karizmatikus hőst helyezve. A Ryan-szériában itt válik leginkább érthetővé a figura varázsának titka: hétköznapi hős, akivel simábban azonosulunk, mint egy emberfeletti tehetséggel megáldott csodafigurával. Jack Ryan példás családapa, visszafogott, polgári életet él, és nem jön zavarba attól, hogy esetlen civilként kerül katonákra szabott helyzetekbe. Szilárdan hisz a demokráciában, és miután személyes közelségből győződik meg róla, milyen magas szintekig ér a korrupció az amerikai hatalmi rendszerben, minden kísértéssel dacolva kitart e hite mellett. Ez a dráma lehetne lapos, de itt van olyan kiélezett, hogy működik. És Harrison Ford Ryanjét olyan fából faragták, aki szemrebbenés nélkül rendreutasítja az elnököt. ****Extrák:
Kár, csak az előzetes. *

Clear and Present Danger
1994
amerikai politikai krimi Hossz: 136 perc Forgalmazó: UIP-Duna Film Rendező: Philip Noyce Szereplők: Harrison Ford, Willem Dafoe, Anne Archer, James Earl Jones, Joaquim de Almeida, Miguel Sandoval, Donald Moffat, Henry Czerny, Harris Yulin, Benjamin Bratt, Raymond Cruz, Thora Birch Hang: magyar mono, angol 5.1 Kép: 16:9/2,35:1, színes Felirat: angol + 4 nyelv
-NZ-
2002.09.27
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
21:35
Eldorádó
magyar filmdráma, 1988
21:50
Gagyi mami
amerikai-német akcióvígjáték, 2000
21:50
Hannah Grace holtteste
amerikai horror, 2018
21:50
Tomb Raider (2018)
amerikai akciófilm, 2018
22:00
Elhagyott szoba
amerikai horror, 2007
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.