2020: A tűz birodalma

olvasói
10/10 (2)
Az erőteljes akciójelenetekkel operáló fantasyk viszonylag új keletűek Hollywoodban, és népszerűségük leginkább A Gyűrűk Ura sikeréhez köthető. A tűz birodalma természetesen nem annyira erőteljes film, mint amaz, kevésbé fordulatos és kevésbé látványos is, viszont tisztességgel levezényelt, korrekt darab.


Napjaink Londonjában a tizenkét éves Quinn véletlenül felébreszt egy gyilkos sárkányt évszázados álmából. Húsz évvel később a rendkívüli intelligenciával rendelkező és fenemód falánk vadállat, valamint hozzá sok tekintetben hasonló utódai letarolják a Földet és elpusztítják lakosságának nagy részét. Csupán kisebb csoportok képesek ellenállni a rémeknek, de az ő napjaik is meg vannak számlálva. Az egyik ilyen csoport az immáron felnőtt Quinn (Christian Bale - Velvet Goldmine; Amerikai psycho; Corelli kapitány mandolinja) vezetésével vegetál egy középkori kastély romjai között, folyamatosan készenlétben állva az újabb és újabb támadások elhárítására. Az ellenséggel való végleges leszámolásra gyakorlatilag semmi remény, legalábbbis egészen addig így látszik, amíg egy nap be nem kopogtat a kastélyba a hírhedt amerikai sárkányvadász, Van Zan (Matthew McConaughey - Tökéletlen idők; Ha ölni kell; Lone Star), aki azt állítja magáról, hogy képes megálljt parancsolni a sárkányoknak, és meg tudja tisztítani a Földet a szörnyektől.


A tűz birodalma a történetépítkezés frontján nem igazán nagy igényű film, a speciális effektusok tekintetében azonban a legszínvonalasabb élvonalbeli produkciókkal is felveszi a versenyt. A Rob Bowan (X-akták - A mozifilm) rendező jegyezte mese csöppet úgy fest, mintha A jövő hírnöke és a Sárkányszív keveréke lenne, de feltétlenül színvonalasabb mindkettőnél.
Tutajos
2002.10.17
|
Reign of Fire
amerikai-angol-ír akcióthriller, 101 perc, 2002
2020. Vérengző sárkányok igájukba hajtották a Földet. A túlélők egy maroknyi csoportja megpróbálja felvenni a harcot a rémekkel, de esélyeik jóformán a nullával egyenlőek.
Rendező:

Rob Bowman

(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.