Star Wars II - A klónok támadása

Megjelenés: 2002. november 20.

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban... Amadila szenátornő ellen merényletet hajtanak végre. Sorsdöntő pillanat: a Galaktikus Szenátus tagjai éppen arról készülnek dönteni, hogy a Dooku gróf vezette szeparatista mozgalom ellenében fellépő Palpatine szenátort különleges hatalommal (a Szövetség csillagrendszereinek teljes katonai arzenálja feletti parancsnoksággal) ruházzák-e fel.


A Jedik Tanácsa Obi-want és az időközben vonzó ifjúvá serdült Anakint Skywalkert bízza meg egyrészt a szenátornő védelmével, másrészt a gyilkossági kísérlet hátterének felderítésével. A szálak egy "ismeretlen" csillagrendszer bolygójára vezetnek, ahol az elmúlt években többmilliós hadsereget hoztak létre - klónozással. Időközben a Dooku gróf által irányított lázadó rendszerek összeesküvésére is fény derül, s a sors úgy hozza, hogy a frissiben felfedezett klónhadsereg léte a szó szoros értelmében életmentővé lesz.A legenda elkötelezett híveként ütött-kopott űrhajókon és diadalmas űrcsatákon álmélkodtam - réges-régen... a nyolcvanas évek elején. A Csillagok háborúja generációk kultuszfilmje, hivatkozási alapja. A Baljós árnyak bemutatásakor mindenki a legnagyobb várakozással tódult a mozikba: mi jöhet még? Az eredmény elképesztő volt, ahogy most is az. Látványos jelenetek, hihetetlen figurák stb. A klónok támadása - technikailag - felüdülés, azonban mégis prágai agyaglábú óriás: a dramaturgia és a logikai bukfencek (miért van Anakinnak műkeze, holott már többmilliós hadsereget tudnak klónozni?) elgondolkodtatóak. Valószínűleg felnőttünk. Lucas tudja, amit mi is: bármit festhet a vászonra, mi "megvesszük", hiszünk a legendában, s megbocsátunk. Elfogadjuk a már máshonnan ismert, egyszerű akciójeleneteket, a szerelmet, a vicces misztériumot, de magunkban mosolygunk: mindannyiunk Rémusz bácsija mégiscsak üzletember. A klónok támadása a Csillagok háborúja nevű részvénytársaság egy újabb terméke. Bravúros csomagolásban.

***

Extrák:

Audiokommentár a rendező, a producer, a hangmérnök, az animációs rendező és a vizuális effektekért felelős rendező közreműködésével. 8 kivágott és bevezetővel ellátott jelenet kizárólag a DVD-kiadás számára, két dokumentumfilm a trükkökről és az előkészületekről, bepillantás a hangeffektusok elkészítésébe, a díjnyertes web dokumentum-sorozat, videoklip, előzetesek, standfotók, valamint egy rendkívül vicces áldokumentumfilm R2-D2-ról. Az egyetlen hátrány, hogy mindez csak angolul tudók számára...

*****

Hang: angol 5.1EX, angol surround
Kép: 16:9/2.35:1, színes
Felirat: magyar + 10 nyelvStar Wars: Episode II - Attack of the Clones

2002 amerikai sci-fi Hossz: 143 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: George Lucas Szereplők: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christiensen, Christopher Lee, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Temuera Morrison, Pernilla August
Szálka
2002.11.18
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.