Jégkorszak

olvasói
6/10 (2)
Az elmúlt években különféle stúdiók tették le a névjegyüket és adták fel a leckét a számítógépes-animációs fronton: jobbnál jobb rajzfilmekkel lettünk elkényeztetve (Toy Story, Shrek, stb.). A Jégkorszakkal a Fox is beszállt a versenybe - és derekasan bizonyított a rendkívül erős mezőnyben.


Az emberiség hajnalán, a jégkorszak kezdetén három különböző méretű és habitusú teremtményt, egy mogorva mamutot, egy kiismerhetetlen kardfogú tigrist és egy kelekótya, de jószívű lajhárt a közös cél hoz össze és térít el a jég elöli elvándorlástól: egy talált embergyereket akarnak visszajuttatni a szintén a jég elől menekülő törzséhez. Bár a három állatot más-más indítékok mozgatják, a - rendkívül szellemes és izgalmas - közös kaland végül persze egy csapattá kovácsolja össze és elválaszthatatlan jó barátokká teszi őket, és a csecsemőnek hála megsejtenek valamit a család erejéből is. A poénok jók, és sűrűn jönnek, a cselekmény pergő, az akciójelenetek felnőtt szemmel is látványosak, és mindhárom főhős karaktere meglepő mélységet kap az egyébként kissé túl érzelgős fináléra. Ha ehhez még hozzávesszük a sztorit keretbe foglaló, és közben is fel-felbukkanó, a makkját hajszoló mókuspatkányt, aki állandóan természeti katasztrófákat okoz, akkor egy igazi klasszikus családi mozit kapunk, amit nem lehet elégszer újra nézni.

A hab a tortán a remek szöveggel és találó hangokkal operáló magyar szinkron, ahol a lajhár szerepében hallható Geszti Péter ezúttal nem ripacskodik, és elváltoztatott hangján szívhez szólóan nagyot alakít. *****Extrák:
A mókuspatkány hiányzó kalandja egy fatörzzsel, egy óriási makkgolyóval, és egy zseniális - globális - repedéspoénnal; hat kimaradt jelenet szinkronnal, melyek közül négy Sid, a lajhár szerelmi életét taglalja; spotok a FOX logóval és a mókuspatkánnyal; egyveleg a film különféle nyelvű szinkronjaiból (a magyar sajnos nincs köztük); hat rövid, de érdekes dokumentumfilm az animáció készítésének fázisairól; galéria a szereplőkről, melyet interaktívan magunk is összeállíthatunk; három előzetes; és a legértékesebb extra: a rendező 1998-as, Oscar-díjas Bunny című animációs rövidfilmje egy öreg, sütögető nyúlanyóról és a halálról, melyet egy éjjeli lepke képében megjelenő angyal hoz el. Zseniális. *****Ice Age
2002
amerikai animációs film Hossz: 79 perc
Forgalmazó: InterCom
Rendező: Carlos Saldanha, Chris Wedge
Kép: 16:9/1,85:1, színes
Hang: magyar, angol, cseh, lengyel 5.1
Felirat: magyar + nyelv
Watsz Demeter
2002.11.25
|
Ice Age
amerikai animációs film, 81 perc, 2002
Egy mamut, egy lajhár és egy kardfogú tigris szövetkeznek, hogy egy eszkimóbébit visszajuttassanak szüleihez. Közben egy patkánymókus a zsákmányolt makkjával katasztrófákat idéz elő. Vidám és látványos, számítógép-animációs mese.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.