Üvegtigris

US Navy-feliratos büfékocsi a tóparton. A meggazdagodás szinte biztos. Igaz, a kocsi az autóútról nem látszik, és a tavat a kutya se ismeri. Szóval mégse aranybánya. De miért nem viszi odébb Üvegtigris nevű egységét a vállalkozó? Mert lúzer.


Így a kellemes büfét szinte kizárólag Lali haveri látogatják: a tehetségtelen autódíler, a bugyuta ócskás, a babettás keményfiú, a halk szavú, hamis hangokat hallató szaxis és az értelmileg hátrányos helyzetű Sanyi. Folyamatos bénázásaik rengeteg, nem bántó poén forrásai, a színészek pedig jobbnál jobb alakításokkal rukkolnak elő, amit segít a forgatókönyv és az amerikai filmes közhelyek folyamatos, ám nem tolakodó paródiája. A Babettáról elrikkantott "ízi rájdör, öcsém" vagy az eltünt ócskavas groteszk története pedig maradandó nyomot hagy a nézőkben, akik a poénok közt azért nem feledik az Üvegtigris alaptételét: mind lúzerek vagyunk, és akkor mi van? ****Extrák:
A két rendező audiokommentárja érdekes, de lehetne összeszedettebb. A bónuszlemezen kimaradt jelenetek, bakik, interjúk, werkfilmparódia, előzetesek, klip, szereplőválogatás, a produkciós cég reklámfilmjei, az utószinkron szépségei és végül, ám sajnos utolsó sorban egy bénácska werkfilm. *****

Üvegtigris
2001
magyar vígjáték Hossz: 105 perc Forgalmazó: Budapest Film Rendező: Kapitány Iván, Rudolf Péter Szereplők: Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Csuja Imre, Básti Juli, Kállai Ferenc, Szarvas József Hang: magyar 5.1, DTS, surround Kép: 16:9/1,85:1, színes Felirat: magyar, angol
kalambó
2002.12.03
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.