Lantana

olvasói
(0)
Egy pszichiáternő, aki könyvet írt kislánya meggyilkolásáról; férje, aki szótlanságba és egyetemi elfoglaltságába menekül a gyász elől; egy válófélben lévő pár; a háromgyerekes szomszéd család; egy nyomozó, aki bár szereti feleségét, mégis alkalmi kapcsolatokat hajszol: így tucatnyian ők ennek a sokszoros díjnyertes ausztrál filmnek a főszereplői. A felsorolásból talán már sejthető, hogy a Lantana az elmúlt évek divatos, párhuzamos cselekményszálakat mozgató, kirakósjáték-dramaturgiájú társadalmi tablóinak (Rövidre vágva, Magnólia) a hagyományát folytatja.


A szereplők mind a Sydney körüli, kertvárosi miliő alsó- és felsőközéposztályának tagjai, akiknek élete egyre szorosabban gubancolódik össze. Az előtérben egy krimiszál kanyarog, az alapproblémát azonban az érzelmek betegsége, a szenvedélyek és szenvedések hálózata, a kapcsolatok és házasságok szakítópróbája jelenti. Családi drámák, fanyar poénok, meghökkentő epizódok halmozódnak, minden összeér és mindenki találkozik. Humoros és megindító epizódok váltják egymást, az életképek sorozata ügyesen rakódik egymásra, a színészi alakítások (Barbara Hershey - Hannah és nővérei, Bajnokok reggelije; Anthony LaPaglia - A világ második legjobb gitárosa; Geoffrey Rush - Ragyogj!, Sade márki játékai) is erős pillért jelentenek - a sztori nagyszerkezete, a mindenáron tanulságok és összefüggések felmutatásán ügyködő dramaturgia, és legfőképp a túlhajtott finálé azonban lerontja a hatást. A Lantana így is érzelmeket piszkáló, erős moziélmény: nem olyan felkavaró, mint a Rövidre vágva, de nem is olyan erőltetett, mint a Magnólia.
gorcsev
2003.01.29
|
Lantana
ausztrál filmdráma, 121 perc, 2001
Négy házaspár zűrös mindennapjainak mozaikja: féltékenység, szeszély, csábítás, flört és bizalom. Rövidre vágott életképek az ausztrál kertvárosokból.
Rendező:

Ray Lawrence

Forgalmazza: Budapest Film
(2 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.