Kísérleti gyilkosság

A Bűn és bűnhődés alapgondolata köszön vissza ebben a hitchcocki eszközökkel összeütött, de minden valódi mélységet nélkülöző thrillerben. Két középiskolás srác baromi különlegesnek hiszi magát, akiknek a gyilkosság is megengedett, elkövetik a tökéletes gyilkosságot, amiről - ahogy szokott - kiderül, hogy több okból sem tökéletes.


Sandra Bullock ezúttal véresen komoly szerepben tűnik fel mint sértett lelkű detektív, aki előbb lerohanja az ágyban a Ben Chaplin által alakított társát, majd a végére jár az ördögi ügynek. Noha a tetteseket kezdettől fogva ismerjük, jut még csavarintanivaló a legvégére is, eme erény azonban még nem képes menteni ezt a mondvacsinált sztorira és töményen közhelyes pszicholopizálásra építő filmet. Pedig nem mindennapi tehetségmennyiség megy szemünk láttára veszendőbe, különösen kiemelkedő az olasz operatőrlegenda Luciano Tovoli csodaszép fényképezése, amely felemeli a filmet **-ra.Extrák:

Előzetes és audiokommentár, mondhatni haladó filmkészítői előadás, amelyben a rendező az angol szavakat franciás akcentussal morzsoló baritonja és a vágó szakmailag hallatlanul tartalmas fejtegetései teljesen feledtetik a film tartalmi silányságát.

***


Hang: magyar, angol 5.1, török surround
Kép: 16:9/1,85:1, színes
Felirat: magyar + 7 nyelvMurder by Numbers

2002 amerikai thriller Hossz: 116 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Barbet Schroeder Szereplők: Sandra Bullock, Ben Chaplin, Ryan Gosling, Michael Pitt, Agnes Bruckner, Chris Penn
-NZ-
2003.02.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.