Kedvenc helyek

Ja Rule: The Last Temptation

olvasói
(0)
(Def Jam / Universal)

A rapbiszniszben az elmúlt egy évben komoly tényezővé vált Murder, Inc. birodalom vezér thugja, a reszelős hangú Ja Rule negyedik albumával a pop-rap zsánerben Nelly (lásd: Nellyville), a nyolcvanas évek slágereinek újrahasznosításában pedig P. Diddy babérjaira tör .


A Murder, Inc. lemezcég mogulja, Irv Gotti producer rátalált a nyerő formulára, amikor Ja Rule előző albumán (Pain Is Love - 2001) J.Lo-t és saját arany tojást tojó tyúkját, Ashantit működtette közre. A "faragatlan rapper + kifinomult díva" párosítás megaslágereket eredményezett (I'm Real, Always On Time), hát persze, hogy "Don" Gotti nem változtatott rajta! Ja aktuális albumán Ashanti két számhoz adja selymes bébidoll-hangját: a listákon tuti befutó Mesmerize-hoz és a The Pledge remixéhez (amiben hallható még Nas és a mennyei gettóból 2Pac is, aki már visszajáró szellemvendégnek számít). A formulát szolgálja továbbá a csábítás/kísértés hedonista/vallásos jelentéseit összemosó címadó dal, amiben rapperünk Charli Baltimore-nak nem tud ellenállni (aki a Hot In Her szójátékában Nelly-t cinkeli), illetve a szex-rap Murder Me, amiben Alexit fekteti meg. Az igaz thug szerelmet viszont egy férfitársával boncolgatják: az egykori lepedőszaggató, mára nejét, Whitney Houstont is kábszerfüggőségbe taszító Bobby Brownnal közös szám egyben egy lehetséges új irányt is kijelöl, méghozzá a "faragatlan rapper + kiélt R&B-rosszfiú" párosítás lehetőségét (tippünk: a Jay-Z mellett már működőképesnek bizonyult liliomtipró, R Kelly). Egyébként minden maradt a régiben: többszörös platinává (lemez) váltható, rádióbaráttá finomított, modern soul-pop-rap, a polírozáson némi street karccal. Talán mondani sem kell, hogy került a lemezre egy (rutinból sikerült) Neptunes-produkció is, a már-már technós Pop Nigga - bár ez inkább kérdés, keménységével ugyanis kilóg egy olyan lemezről, amin a Toto Africa című nyálrock-örökzöldre épülő Murder Reigns viszi a pálmát.
A csiszolatlan modorú és hangú Ja mostanában azt hangoztatja, hogy visszatért az utcára. Hát, ha ez így van, saját érdekében óvakodjon attól, hogy ott összefusson 50 Centtel.

7/10
-4ray-
2003.02.27
|


Játék
Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz. A saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, ám nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről.
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.