Facérok

Megjelent

Cameron Crowe azon kevés rendező közé tartozik, akinek filmjeit (Majdnem híres, Vanília égbolt) nemcsak a közönség, hanem a kritika is szereti. Így volt ez első komolyabb rendezésével, a Facérokkal is: a visszafogott tempójú, kedves humorú, életszagú jelenetekből építkező bájos vígjáték osztatlan sikert aratott, és már-már kultikus magasságokba emelkedett.


Crowe munkájában sok minden megtalálható, ami azóta eltűnt a filmekből, főleg a hasonló témát feldolgozó tinivígjátékokból - hogy csak egy pár példát mondjunk, ha megnézzük a Facérokat, tudni fogjuk, mi az, hogy ízlés, és milyen az, ha tehetséggel megáldott fiatalok ügyködnek a kamera előtt és mögött. Ezért lehet az, hogy a két fiatal párocska szerelmi kalamajkáit elemző, nem is bonyolult film emlékezetes élmény, újra és újra nézhető alkotás - és nem utolsósorban persze azért is, mert frissítő és üdítő, és mert őszinte.

****Extrák:

Egy előzetesen és két jogosan kimaradt, angol nyelvű jeleneten kívül semmi.

*

Hang: angol, német surround, spanyol mono
Kép: 16:9/1,85:1, színes
Felirat: magyar + 17 nyelvSingles

1992 amerikai vígjáték Hossz: 99 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Cameron Crowe Szereplők: Bridget Fonda, Campbell Scott, Matt Dillon, Bill Pullman
J.A.
2003.03.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.