Hullámhegy

Megjelenés: 2003. április 22.

Sztori:
Mihez kezdjen egy unatkozó, negyvenes, milliomos feleség, ha galád férje földközi-tengeri hajókázásra cibálja? A bérelt magánjachton konditerem helyett lestrapált szobabicikli, és egy halbűzös digó várja, akit lépten nyomon megaláz. De mert a jó ugye mindig elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig legtöbbször a legideálisabb jutalom, egy banális hajótörést követően klasszikus lakatlansziget-sztori veszi kezdetét, ahol fordul a kocka. A forgatókönyv alapjául Lina Wertmüller 1974-es, azonos című, nagysikerű olasz filmjének története szolgált, melyből a lényegtől megfosztott vázon és az egykori Peppe, Giancarlo Giannini örökén, azaz a fián Adriano Gianninin kívül semmi nem maradt. Csontig rágott sztori, melyet cseppet sem sikerül érdekessé tenni. *


Szereplők:

Ahhoz képest, hogy mekkora sztárok, szerepük epizódszerepnek sem nevezhető. Persze ha bármelyikőjük megcsillantotta volna színészi képességének akár egyetlen szikráját, félő, hogy elhomályosította volna vele a popdíva alig-alig pislákoló fényét. Adriano Giannini az egyetlen, aki a vadember karaktert jól eltalált túlzásokkal alakítja, mégis úgy tűnik, csupán végigasszisztálja, amint Madonna filmes karrierjének betetőzéséért küzd. A művésznő ráadásul kapaszkodónak a lakatlan szigetre becsempészett egy vízióban megjelenő tánc-showt, melyben csillogó Versace-szerelésben billegve Della Reese Come ona My House című slágerét énekli egy minimum 25 fős dzsesszzenekarral a háta mögött.
**Rendezés:

Az lehetetlen, hogy Guy Ritchie a Ravasz, az agy... és a Blöff után komolyan gondolta ezt a túlérett Kék lagúna-sztorit. Csak egyre tudok gondolni: nemcsak zseniális rendező, hanem odaadó férj is, aki, hogy neje kedvében járjon, engedett a nyaggatásnak. Madonna eljátszhatja a végzet meztelenre vetkőzött asszonyát, ahogyan akarja, ő meg feltérképezi a terepet következő filmje forgatásához. A villámgyors képváltások, a cselekmény idejének Guy Ritchie-s megbolondítása 2-3 alkalommal még fel-felsejlik ugyan, ám a kezdeti lelkesedést nagyon hamar felváltja a "csak ezen legyünk túl"-hozzáállás.

**
Miért DVD-premier?A film már a tesztközönség előtt sem szerepelt valami fényesen, úgyhogy a bemutató előtt még jónéhányszor újravágták. Amerikában így is csúfosan megbukott, a kritikusok gyalázták, Angliában pedig már el sem jutott a mozipremierig. Még Cannes-ban is kiszórták a fesztiválfilmek közül. Szép-szép a szerelem, de ha Guy Ritchie nem akarja filmes karrierjét egy életre elintézni, jobb is így. A DVD-n legalább az extrák szórakoztatóak!Extrák:

Audiokommentár, 3 előzetes, 19 kimaradt jelenet, és az extrák csúcsa, az "Így készült"-ek legje, melyben Madonna Barbie babának öltözve faggatja hites urát a forgatás leglényegesebb kérdéseiről, például, hogy miért evett oly sokat, és hogy egy icipicit azért ugye féltékeny volt mikor intim kettesben látta Gianninival. És miközben Madonna vihogva elmutogatja a történetet, játszott sértődöttségében felképeli Ritchie-t, hisztérikus kirohanásokban követel köszönetet, amiért hősként tűrte az ehetetlen kosztot, a hideg vizet és a meleg napsütést, Guy Ritchie alig észrevehetően mosolyog és eljátssza, amit elvárnak tőle.
***

Hang: angol, spanyol, orosz 5.1
Kép: 16:9/1,85:1, színes
Felirat: magyar +18 nyelv
Extrák felirata: spanyolSwept Away

2002 angol-olasz vígjáték Hossz: 93 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Guy Ritchie Szereplők: Madonna, Adriano Giannini, Bruce Greenwood, Jeanne Tripplehorn
cssi
2003.04.22
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
18:10
Kölcsöncsalád visszajár
amerikai vígjáték, 2005
18:20
Hajrá csajok 4.
amerikai vígjáték, 2007
18:30
Horrorra akadva
amerikai vígjáték, 2000
18:40
Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2004
18:40
Aratók
dél-afrikai film, 2018
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.