Rejtélyes manhattani haláleset

olvasói
(0)
Megjelent

"I Like Happen to Like New York" - hogy is kezdődhetne egy klasszikus New York-i történet másképp, mint egy vérbeli Cole Porter-slágerrel. Woody Allen régi recepthez nyúl: a Manhattan óta először, vagyis 14 év után ismét sikerül Diane Keatont a vásznára csábítani, s 104 perc erejéig újra házastársává tenni.


A rejtélyt, mely már a hetvenes évek végén annyira foglalkoztatta, hogy bele akarta csempészni az Annie Hallba, az amerikai Miss Marple, Nancy Drew bűnügyi történetei ihlették. Unatkozó feleség gyilkosságot szimatol, és nyomozni kezd, miközben kissé neurotikus, szarkaszta hitvese majd' belebetegszik az aggodalomba. Az eredmény: izgalmas krimi helyett bő másfél óra a jól megszokott, fanyar Woody Allen-humorból, néhol burleszkelemekkel megtűzdelve. A film rendkívül szórakoztató, csupán a Woody Allentől szinte már elválaszthatatlan Kern-hang hiányzik.
****

Extrák:
Néhány előzetes.
*

Hang: angol, francia, német, olasz, spanyol mono
Kép: 16:9/1.85:1, színes
Felirat: magyar + 19 nyelv
Előzetesek felirata: francia, német, olasz, spanyol
MANHATTAN MURDER MYSERY

1993 amerikai krimivígjáték Hossz: 104 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: WoodyAllen Szereplők: Woody Allen, Diane Keaton, Jerry Adler, Lynn Cohen, Alan Alda, Anjelica Huston
cssi
2003.05.19
|
Manhattan Murder Mystery
amerikai krimivígjáték, 104 perc, 1993
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Larry Lipton)

Diane Keaton
(Carol Lipton)

Jerry Adler
(Paul House)

Alan Alda
(Ted)

Anjelica Huston
(Marcia Fox)

Zach Braff
(Nick Lipton)

Ron Rifkin
(Sy)

Bemutató: 2012. január 19.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.