Álomcsapda

olvasói
6/10 (2)
Négy férfi, akik kamaszkoruk óta jó barátok, évente összejönnek egy erdei kunyhóban, ahol a mennyezetről egy gallyakból összerakott 'álomcsapda' lóg alá, melyet egykori pártfogoltjuk, egy értelmi fogyatékos kissrác eszkábált össze számukra. A barátságon kívül valami más, valami megfoghatatlan is összeköti ezt a négy embert. Különös megérzések, természetfeletti képességek jellemzik mind a négyüket, és valami olyan küldetéstudat, amelynek a pontos értelméről nekik maguknak sincs fogalmuk. Mindehhez furcsa kis barátjuknak is köze van.


Mélyen a havas erdőben, valahol Maine hegyei között egyszer csak váratlan látogatójuk akad. Egy eltévedt férfi, aki kis híján megfagyott. Befogadják, de nem sejtik, hogy ezzel egy újabb, veszedelmes látogatót is magukra szabadítanak. Ha volna oly olvasónk, aki máshonnan még nem tudná, mire is megy ki a játék, annak itt meghagyom a meglepetés izgalmát, hiszen a film egyharmadáig teljes bizonytalanságban lehet a néző, vajon horrort lát-e, sci-fit vagy melodrámát.Stephen King a film alapjául szolgáló regényében életművének szinte minden fontosabb motívumát felvonultatja. Itt van például a gyermekkori barátság az Állj mellém!-ből, az elzártság rémülete a Ragyogásból, a globális fenyegetettség a Végzetből. A forgatókönyvet az újabban King művek adaptálására szakosodott, Oscar-díjas William Goldman (Tortúra, Atlantisz gyermekei) írta, míg a rendező a sokszereplős csoportdrámákban jeleskedő Lawrence Kasdan (A nagy borzongás, Grand Canyon) volt. A szereplők jórészt kezdő, fiatal színészek, mellettük a két öregebb sztár, Morgan Freeman és Tom Sizemore jelenléte főként figuráik nehezen megítélhető jelleme miatt figyelemre méltó. Az Álomcsapda jó értelemben vett csapda a közönségnek is, talányosságával rabul ejt, de izgalmas meseszövésével bőségesen meg is jutalmaz.
nelson
2003.06.19
|
Dreamcatcher
amerikai sci-fi, 148 perc, 2003
Négy cimbora a havas erdő közepén. Egy váratlan látogató. Aztán még több jön. Gyermekkori titkok. Altáji rémségek. Vérfürdő. És még sokkal rosszabb is jöhet. Stephen King-adaptáció igényes tálalásban.
Rendező:

Lawrence Kasdan

Színész:

Morgan Freeman
(Abraham Curtis)

Damian Lewis
(Jonesy)

Thomas Jane
(Henry)

Jason Lee
(Beaver)

Timothy Olyphant
(Pete)

Tom Sizemore
(Owen)

Donnie Wahlberg
(Duddits)

Eric Keenleyside
(Rick McCarthy)

Rosemary Dunsmore
(Roberta Cavell)

(6 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Az utolsó szamuráj
amerikai-japán-új-zélandi történelmi dráma, 2003
18:10
Lopott szavak
amerikai romantikus dráma, 2012
18:15
Fedezd fel Forrestert
amerikai film, 2000
18:20
V mint vérbosszú
amerikai-német politikai thriller, 2005
18:35
2 órára Párizstól
francia vígjáték, 2018
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.