Hulk

Bruce Banner biológus a sejtek regenerálódását, a sebek gyors gyógyulását kutatja. Ám a visszahúzódó tudós maga is lelki sebektől szenved, állandóan fura rémálmok gyötrik holtnak vélt szüleiről, még csinos munkatársnője, Betty közeledését is félszegen fogadja. Aztán egy napon rendkívül különös dolog történik, egy balul sikerült kísérlet során Bruce-t radioaktív sugárzás éri. De ahelyett, hogy meghalna, feltűnően jól érzi magát. Csakhogy valami megváltozott benne. Ezentúl ha feldühítik, hatalmas zöld izomkolosszussá válik, és senki és semmi sem állhat ellent haragjának...


Bruce nem tud mit kezdeni új énjével, és a rejtélyek nyomába indul. Ki a titokzatos új gondnok a laborban? Lehet, hogy apja mégsem halt meg? Mi állhat édesanyja halálának hátterében? Miért kísértik nyomasztó gyermekkori emlékképek? Ki az, aki a belsejében lüktet, és alig várja, hogy előtörhessen? Vajon hordoz valami olyat a génjeiben, amire a legrosszabb rémálmaiban sem gondolt?A képregények nagymesterének, Stan Lee-nek (Pókember) talán legfurcsább teremtményét a sok műfajban sikerrel bizonyító Ang Lee (Tigris és sárkány, Jégvihar) álmodta filmvászonra. Szakított az eddigi képregényfilmes hagyományokkal, és a rendkívül látványos trükkök mellett legalább ugyanakkora hangsúlyt fektetett a történet lélektani és érzelmi hátterére, így a Hulk amellett, hogy szórakoztató, sokszor elgondolkodtató, sőt néha zavarbaejtően sötét. Lee úgy gondolja, hogy egy ilyen történet a felnőttek számára is hordoz mondanivalót, és ezt meggyőzően bizonyítja remek színészeinek segítségével. Emellett stábjával teljesen egyedi vizuális formát fejlesztett ki filmjéhez: a színek használata, a világítás, a főcímek feliratai, a bravúros vágások, osztott képmezők egytől-egyig a képregény műfaja előtt tisztelegnek.
Watsz Demeter
2003.06.27
|
(15 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
18:10
Elveszve az Amazonasnál
német film, 2013
18:25
A szökevény
amerikai akciófilm, 1993
18:30
Collateral - A halál záloga
amerikai thriller, 2004
18:30
Scooby-Doo és a madárijesztő
amerikai animációs film, 2013
18:40
Igazság - A CBS-botrány
amerikai filmdráma, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.