Merülés a félelembe

olvasói
(0)
A második világháborúban, valahol az Atlanti-óceánon járunk. Egy amerikai tengeralattjáró kénytelen megszakítani a német hadihajók utáni kutatását, hogy egy megtorpedózott brit kórházhajóról túlélőket mentsen ki.


A három ember közül az egyik nő, és ez már önmagában is épp elég rémületet kelt a szűk acéljáratokba zárt legénység körében. A kimentett ápolónőnek (Olivia Williams - A hatodik érzék) azonban titkai vannak, amelyek többek közt egyik túlélőtársa személyazonosságára vonatkoznak, ezen felül pedig a befogadó tengeralattjárón tapasztalható furcsa jelenségek indítják arra, hogy kutakodni kezdjen a jármű, és különösen az annak kapitánya (Bruce Greenwood - Kettős kockázat) által őrzött titkok iránt. Míg a felszín felől az ellenséges német hadihajók aknái jelentenek halálos veszedelmet, addig ennél is félelmetesebb dolgok történnek a fedélzeten: hátborzogató zörejek, iszonytató balesetek, az önfegyelem lassú összeomlása. A nézőnek pedig még ezen felül is marad izgulni valója: vajon melyik főszereplőben bízhat meg annyira, hogy azonosuljon nézőpontjával: a rokonszenves, ám egyre gyanúsabb kapitánnyal vagy a gyanús, ám rokonszenves ápolónővel?

David Twohy (Pitch Black - 22 évente sötétség, Galaktikus támadás) filmje amolyan tenger alatti kísértetház-történet a kötelező rejtéllyel és sokkhatásokkal teljes, igényes kivitelezésben. Mint ilyen, először a megmagyarázatlan rettegéssel borzongat, végül pedig egy krimiszerű bűnfeltárással igyekszik racionálisan megnyugtatni. Noha korántsem forradalmian eredeti alkotás, egyik tekintetben sem okoz csalódást.
nelson
2003.07.16
|
Below
amerikai horror, 105 perc, 2002
A második világháborúban egy tengeralattjárón félelmetes dolgok történnek: hátborzogató zörejek, iszonytató balesetek, az önfegyelem lassú összeomlása. Tenger alatti kísértetház-történet kötelező rejtéllyel és sokkhatásokkal, igényes kivitelezésben.
Rendező:

David Twohy

(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.