Kótyagos szerelem

Adam Sandlert (A kismenő, Sátánka) nem mindenki szereti, és a romantikus vígjáték műfaja is jócskán megosztja a közönséget. Egy új romantikus vígjáték híre Adam Sandlerrel a főszerepben egyenesen egy gumikesztyűs motozás képzetét keltheti sokakban, lássuk be, nem is teljesen alaptalanul. Pedig van a kölyökképű komédiásnak egy eddig ügyesen titkolt, rokonszenvesen visszafogott oldala is, és a jópofa szerelmi történetek sem alvászavarok és krónikus étvágytalanság előidézésére hivatottak szükségszerűen.


A Kótyagos szerelem ékes bizonyítéka mindennek. Sandler egy korán kelő vécépumpa-kereskedőt alakít, Barryt, a gyermeklelkű melákot, aki kínzó magánya és nővérei állandó cikizése elől időnként csendes zokogásba menekül, illetve betör néhány ablakot, esetleg tárcsázza a telefonszexet. Mígnem egy napon az ő életébe is besüt a napocska, egy hasonlóan tétova, de roppant türelmes és kitartó szőkeség (Emily Watson) személyében. Barry felismeri a pillanat jelentőségét, és vasmarokkal ragadja meg a lehetőséget. Mint egy rettenthetetlen szuperhős, védelmezi régen várt boldogságát, verekszik, ha kell, négynek is nekimegy, és nem éppen tökmagoknak.

A rendező, Paul Thomas Anderson (A szerencse zsoldosai, Boogie Nights, Magnólia) remekül bánik a színészeivel, rövid pórázon tartja őket, és csak kevés szöveget ad a szájukba, azt is rövidke, töredezett mondatokban. Mindent ez az álomszerű esetlegesség jellemez: a szélesvászonra komponált, fakó képek félig mindig üresek, a halkan zörgő csontzenébe finom harmóniummelódiák vegyülnek, a kamera kába lassúsággal követi az eseményeket. Varázslatos hangulat, és csak fele olyan hosszú, mint a Magnólia volt.
kovacsm
2003.09.08
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.