Darkness

olvasói
(0)
Egy horrorfilmben sokkal félelmetesebb tud lenni, ha nem látjuk a szörnyet, mintha szemtől szemben állunk vele. A Darkness még ennél is tovább megy: ebben a filmben nincs is igazi, megfogható gonosz. Vannak ugyan rossz szándékú emberek a rossz ügy szolgálatában, de maga a főgonosz, a címszereplő, a nagybetűs Sötétség viszont - természetéből kifolyólag - láthatatlan.
Egy amerikai család Európában keresi a boldogságát. Egy régi, vidéki házban laknak, az országút mellett, távol minden lakott településtől. Regina (Anna Paquin - X-Men), a család nyughatatlan természetű lánya gyanús jelenségekre lesz figyelmes. Valami rejtőzködik a házban, valami ősi, láthatatlan erő, amely egyre fenyegetőbb veszélyt jelent a család békéjére. Először az apát (Iain Glen - Tomb Raider) érik különös idegrohamok, egyre gyakoribbak a veszekedések feleségével (Lena Olin - Rómeó vérzik), furcsa jelenések zavarják meg a lakók nyugalmát. Regina barátjával nyomozásba kezd, és megtudják, hogy negyven évvel azelőtt a házban valakik rémisztő kísérletet hajtottak végre, szörnyű áldozatot kínálva fel a megidézni kívánt erőnek. A múltnak a jelen szereplőihez is több köze van, mint először gondolnák, és kiderül, hogy a Sötétség milyen rettenetes játékot képes űzni a halandókkal. 
 
Jók a színészek, hatásos a képi megvalósítás, a nem túl eredeti alapötlet és az elbeszélés hosszadalmassága azonban némi csalódást okoz. A csattanós és az együttgondolkodó nézőkre számító befejezés, amin el lehet még agyalni egy kicsit mozi után, viszont bőséggel kárpótol mindenért.
nelson
2003.09.11
|
Darkness
amerikai thriller, 102 perc, 2002
Nyugalomra vágyó és mit sem sejtő család magányos vidéki házba költözik. Nyugalom helyett azonban rettenet, gonosz mágia, valamint embereket és színes ceruzákat egyaránt nagy étvággyal fogyasztó sötét árnyak várják őket
Rendező:

Jaume Balaguero

(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.