Amerikai pite - Az esküvő

olvasói
6/10 (1)
Van, aki már nagyon várta, és biztos akad olyan is, aki remekül megvan nélküle, de tagadhatatlan tény: immáron trilógiává kerekedett az elmúlt évek messze legsikeresebb tinivígjáték-sorozata. Hiába no, három a magyar igazság, meg a jenki pite.
Ennek a harmadik résznek megvan az a tagadhatatlan előnye, hogy az amúgy szimpatikus brancsból az érdektelenebb figurák lemorzsolódtak. Nyugi, a legjobb fejek, azért itt vannak. A két legkomikusabb szereplő, a címadó pitével szoros és meghitt kapcsolatba kerülő Jim (Jason Biggs), valamint a fuvolázás művészetét a zenetáborban magas fokon elsajátító Michelle (Alyson Hannigan) a második rész végén annyira összejöttek, hogy itt, a harmadik elején úgy döntenek, összeházasodnak. Az ilyenkor szokásos parák, a menyasszonyi ruha megszerzése és Jim hiányos tánctudása eltörpül a fő probléma mellett, melynek neve: Stifler (Seann William Scott). 
 
A valóban mulatságos és a csak annak szánt részek aránya szerencsére az előbbiek javára dől el, a félresikerült legénybúcsú például már magában klasszikus, de vigyázat: Stifler kutyakalandjánál az érzékenyebb lelkűek és gyomrúak inkább nézzenek alaposan a popcornzacskó mélyére. Vígjátékról lévén szó, nem illendő lelőni a poénokat, legyen elég annyi, hogy sok borotválásnak ciki a vége, cicikből sincs hiány, és végül megtudjuk, hogyan simítsuk el a generációs viszályokat, avagy kiderül, honnét a közismert hasonlat, miszerint „örül, mint a nagyi a gardróbban”.
Watsz Demeter
2003.09.17
|
American Pie 3. - The Wedding
amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2003
Pités hőseink esküvőre készülnek: a piteprücskölő srác és a zenetáboros csajszi esküvője nem lesz balhémentes, ami nem meglepő - tekintve a násznép összetételét.
Rendező:

Jesse Dylan

Színész:

Jason Biggs
(Jim Levenstein)

Alyson Hannigan
(Michelle Flaherty)

Seann William Scott
(Steve Stifler)

Thomas Ian Nicholas
(Kevin Myers)

Eddie Kaye Thomas
(Paul Finch)

January Jones
(Cadence Flaherty)

Eugene Levy
(Jim apja)

Nikki Ziering
(Krystal)

Fred Willard
(Harold Flaherty)Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Négy nap Toszkána
német romantikus film, 2008
18:30
Deep Impact
amerikai akciófilm, 1998
18:40
Hellboy II. - Az Aranyhadsereg
amerikai fantasztikus akciófilm, 2008 (ism.)
18:45
Álomháború
amerikai akciófilm, 2011
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.