Kedvenc helyek

Elvis Presley: 2nd To None

olvasói
(0)
(RCA / BMG)

A listavezető Elvis Presley-slágereket egy lemezen összegyűjtő 2002-es válogatás, az ELV1S 30 #1 Hits a várakozásoknak megfelelően fogyott (már kilencmillió eladott példány fölött jár), így semmi akadálya nem volt, hogy folytatása legyen.


Végy egy eddig szinte ismeretlen Elvis-dalt (A Little Less Conversation), készíttess belőle szimpla, de hatásos remixet (JXL-remix), add el egy reklámhoz, és mosolyogj az RCA bársonyszékében ülve az újabb listavezető dal okán – ami kiváló alkalom egy új generáció számára is kiadni egy újabb – ultimate – slágerválogatást! A legendás énekes halálának negyedszázados évfordulójára kijött ELV1S 30 #1 Hits válogatáslemez persze komoly problémákba ütközött a szerkesztési elvek szortírozásakor, hiszen lehetetlen egy lemezre préseli az összes listavezető Elvis-kislemezt, még úgy sem, hogy a country, gospel és rhythm & blues listák No.1-jait nem veszik figyelembe. A második válogatás, a 2nd To None játékideje is csaknem 80 perc, de a teljességre törekvés ezúttal sem fért bele. Az előző lemezről lemaradt öt transzatlanti (vagy az amerikai, vagy a brit kislemezlistát vezető) No.1 persze felkerült, de az, hogy az összes Top 10-es felvétel töltse ki a fennmaradó játékidőt, nem jött össze, túl sok volt belőlük egy szimpla CD-hez. Ezért itt van a két country No. 1. (I Forgot To Remember To Forget, Moody Blue) és a Wear My Ring Around Your Neck, amely az R&B listát vezette annó, a többi pedig válogatás a fontos, de az ELV1S 30 #1 Hitsről lemaradt szerzeményekből. A That`s All Right és a Blue Suede Shoes ezúttal már nem hiányzik, és itt vannak olyan kulcsdarabok, mint a Viva Las Vegas, az Always On My Mind, vagy a Danzig és Robbie Williams által is feldolgozott Trouble, sőt olyan obskúrus entertainer-felvételek is, mint az If I Can Dream, de sajnos becsúszott néhány giccses szerzemény is.

Ami a bónuszokat illeti, ezúttal nem egy, hanem két darabot kapunk: egy újabb remixet, továbbá egy eddig kiadatlan Elvis-dalt! Az ismeretlen felvétel (I`m A Roustabout) egy 1964-es dögös, soulos filmdal és eddig tényleg dobozban várt jobb sorsára, a remix pedig egy szintén kevéssé ismert, 1969-es felvételből (Rubberneckin`) készült. Azonban az eredeti dal nincs az A Little Less Conversation színvonalán és a belőle készült agyasabb Paul Oakenfold-remix pedig nem olyan hatásos, mint a 2002-es év egyik legnagyobb slágere volt.

E két válogatás együtt már egész korrekt Elvis képet ad, de a triplalemezes Artist Of The Century pozíciója még mindig nem inog.


8/10
Dömötör Endre
2003.11.17
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.