Mambo Italiano

olvasói
(0)
Az egyszerű és praktikus útmutatás érdekében kijelenthetjük, hogy ez a film a Bazi nagy... sorozat egy újabb darabja, mely ezúttal az újvilágba szakadt görög kolónia viszontagságos és nemzeti színezettel vastagon nyakon öntött történetét (Bazi nagy görög lagzi), a Kanadába szakadt olasz kolónia ugyancsak folklorisztikus, plusz még szexuális mássággal is súlyosbított históriájára cseréli fel.
Hagyománytisztelő olaszaink: Gino papa (Paul Sorvino - A nagymenők) és Maria mama (Ginette Reno), kevésbé hagyománytisztelő gyermekeik pedig: Angelo (Luke Kirby) és Anna (Claudia Ferri). A pizzaillatú kertvárosi idillt a fiatalok önállósulási törekvései teszik tönkre, túl a húszon ugyanis szeretnék végre a saját életüket élni, a szülők viszont a tradíciók szerint azt tartanák üdvösnek, ha a csemeték házzasságkötésükig a szülői házban élnének és békésen falnák a mama pasztáját. Angelo azonban nagy tettre szánja el magát: elköltözik otthonról, amivel persze jól összetöri a szülők szívét, hát még ha tudnák, hogy lakótársa, Nino, többet jelent számára puszta bérlőtársnál... Nincs azonban titok, mi ki ne tudódna, lesz hát irtózatos ribillió olaszkolónia-szerte, hiszen ki látott már olyat, hogy egy snájdig olasz fiú saját nemét szeresse! Meg is van győződve mindenki arról, hogy ezek a fiúk nem homoszexuálisak, csak éppen még nem találták meg a nekik való lányt, úgyhogy a szülők folytatják a harcot a megfelelő ara meglelése és egy „tisztességes” bazi nagy esküvő reményében. 
 
A kanadai rendező filmje a jó ritmusban adagolt poénoknak köszönhetően valóban vidám pillanatokkal ajándékozza meg a nézőt. A nemzeti és a szexuális másság iránti toleranciára nevelő hajlam is kellő mértékben van jelen - ez pedig a politikailag korrekt szórakoztatásnak mainapság már elengedhetetlen kelléke.
Odor Emilia
2004.01.07
|
Mambo Italiano
kanadai vígjáték, 92 perc, 2003
Az olasz kolónia nemzeti tradíciókkal és szexuális mássággal terhelt kalandjai Kanadában a Bazi nagy görög lagzi modorában elmesélve.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.