Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője

est.hu:
7/10
|
Kedvenc virtuálisból valóvá vedlett szado-mazo hősnőnk, Lara Croft visszatért és most éppen az idegenek által ittfelejtett Pandora-szelencét kell megtalálnia. A szálak a kínai maffiához vezetnek, rajtuk keresztül pedig egy megszállott, Nobel-díjas tudóshoz, egy virológushoz, aki a doboz pusztító erejét akarja megszerezni.
Santorinitől Hongkongon át egészen a Kilimandzsáróig tart a veszélyes kaland, Lara partnere pedig megint egy volt pasi, Terry, a megbízhatatlan kalandor. A felállás, a motiváció, a stílus és főképp a történet mind nagyon emlékeztetnek az első részre. Akad néhány szemet gyönyörködtetően izgalmas jelenet, mint a harc az agyagkatonák közt, de olyan is volt, amikor kínosan fészkelődtünk, mint Lara kalandjánál az orrbavágott cápával, ahol még a számítógépes animáció is meglehetősen elemi szinten állt. És ha a történeten bármit is számonkérhetünk, az azért van, mert a rendes iparosnak számító rendező Jan De Bont (Féktelenül, Az átok) gyakorlatilag mindent a látványosan egzotikus helyszínekre, a jól megkomponált, gyors akciójelenetekre és persze Angelina Jolie bájaira bízott. De lehet, hogy ez azért elég is. Kicsit Indiana Jones és egy picit James Bond, de legalább női változatban.

Extrák:

A rendező kissé színtelenül, de azért informatív módon kommentálja végig a filmet - főleg a forgatás nehézségeire koncentrálva -, és ha kell, a hat rövidke kihagyott jelenetet is, amelyeket elsősorban a tempó megtartása végett áldoztak fel, a plusz egynek számító alternatív befejezést pedig túl romantikusnak találták - és az is. Van egy csomó szép kerek werkfilm az edzésekről, a fegyverekről és a járművekről, a kaszkadőrmutatványokról, a filmzenéről és a számítógépes trükkökről, valamint egy próbafelvétel Gerard Butlerrel, két klip és még CD-Rom is, teli sok játékkal. ****


Hang: magyar, angol 5.1
Kép: 16:9/2,35:1, színes
Felirat: magyar + 7 nyelv
Extrák felirata: magyar


Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője - Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
2003, amerikai kalandfilm Hossz: 116 perc
Forgalmazó: InterCom Rendező: Jan De Bont Szereplők: Angelina Jolie, Gerard Butler, Ciaran Hinds, Noah Taylor, Christopher Barrie
Vízer
2004.02.03
|
(7 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Filmek a TV-ben
23:00
Kéjlak
amerikai-belga misztikus thriller, 2014
23:00
Melbourne '56 - Olimpia és forradalom
magyar dokumentumfilm, 2006
23:05
23:10
23:10
Zéró gyanúsított
amerikai krimi, 2004
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.