Terminátor 3. - A gépek lázadása

Rohamost közeledünk az atomkatasztrófához, amiről már az első Terminátor-filmben megtudtuk, hogy bekövetkezik. Az ostoba, fegyverkező emberiség magára szabadítja a gépeket, amelyek tökéletesen ki akarják irtani a fajt, amely alkotta őket.

Kapcsolódó cikkek


Cselekmény:

A Terminátor annyit mondogatta, hogy „még visszatérek”, hogy vissza is tért megint, s mivel a második részben már jó lett, most is ő John Connor, az emberiség megmentőjének személyi testőre. A Connor fiú a nehéz kamaszkorból időközben a gyötrelmes ifjúkorba cseperedett, de mikor újabb gyilkológépet - ezúttal bombanő formájút - küldenek a nyomába, hamar felveszi a fonalat, vagyis a küldetését, és egy véletlenül a történetbe csöppenő állatorvoslány társaságában menekül és küzd a túlélésért.

Ez is egy olyan film, amely nem ötlet, hanem gazdasági igény szült. Ehhez képest az írók teljesítménye igen becsülendő, ügyesen szövik tovább az előző két részből átvett szálakat, lehetőséget teremtettek egy sor látványos és izgalmas akciójelenetre, és a lehetséges folytatás irányába is ízlésesen nyitottak utat. Nem kiemelkedő, de igényes akciófilm. ***Újdonságok:

Schwarzeneggeren kívül minden poszton változás történt: John Connor szerepében Edward Furlong helyett Nick Stahl lép színre; mellette a női főszerepben hozzá hasonlóan egy eddig inkább drámai műfajokban járatos, fiatal színész, Claire Danes látható; az eddigi két rész alkotója, James Cameron helyett bérrendező, Jonathan Mostow irányította a munkát. A látványhatások természetesen pengébbek, mint az előző részekben, és ez ezúttal Stan Winston látványguru és az ILM műhelye mellett a budapesti Digit Pictures ifjú gárdájának köszönhető. A film legüdítőbb újdonsága azonban a humor és az önirónia, amely legjobban Schwarzenegger és különböző napszemüvegeinek visszatérő poénjaiban érhető tetten. ***Extrák:

Ritka a feliratos audiokommentár, egy magyar feliratos kommentár megjelenése pedig egyenesen ünnepnek számít. Olyan ínyenc darabok után, mint a Donnie Darko vagy a Két test, egy lélek, a Terminátor 3. két (!) magyar feliratos kísérőszövege (tudtommal) az első alkalmat jelenti, hogy hazánkban a legszélesebb közönségréteg is megismerheti az audiokommentár értelmét. Sajnos a megszólalók produkciója nem ennyire rendkívüli, de a rajongóknak így is jut érdekesség bőven. Az első sávon a főszereplők külön-külön fölvett, de tiszteletköröktől egyformán hemzsegő hozzászólásait hallhatjuk, a másodikon a rendező értekezik. A werkfilm és a bakiparádé halovány, a vizuális effektekről szóló kisfilmek viszont már kissé túl szakszerűek. A trilógia írásos kronológiája hasznos tartalmi kivonat, a legjobb viszont a vicces kivágott jelenet, amely egyenesen a paródia felé vitte volna el a filmet. Van még előzetes, szoribord, jelmezbemutató és kisfilm a film által ihletett műanyagfigurákról. ****Hang: magyar 5.1 és DTS, angol 5.1

Kép: 16:9/2,35:1, színes

Felirat: magyar, angol

Extrák felirata: magyarTerminátor 3. - A gépek lázadása - Terminator 3: Rise of the Machines

2003 amerikai akciófilm Hossz: 105 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: Jonathan Mostow Szereplők: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Locken
-NZ-
2004.01.16
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.