Hannibal


„Várok valakit vacsorára” - ezzel a kétértelmű kijelentéssel fejeződött be A bárányok hallgatnak anno, a folytatásra azonban hosszú éveket kellett várni. A kiéheztetés sikeresnek bizonyult, a rajongók világszerte hatalmas lelkesedéssel vetették magukat a nagyétkű pszichiáter legújabb kalandjaira.

Kapcsolódó cikkek


Tán még azt is bezabálták, hogy a Hannibal komoly hangsúlyváltásokkal görgeti tovább a sztorit: az első rész félelmetes ragadozójából disztingvált úriember, hiperelegáns világpolgár lett, aki szinte az európai kultúra nevében bünteti a műveletlen és udvariatlan tuskókat. A kiváló Julianne Moore által megszemélyesített Starling ügynök - a gasztronómiailag is meggyőző befejező jelenet kivételével - ezúttal inkább csak asszisztál. A vérszomjas Mason Verger figurájával Hannibál olyan ellenpólust kapott, akivel szemben az ízlés lovagjává nemesülhetett. Hannibal „felértékelődése” persze cinikus, posztmodern fintor is lehet az elitkultúrával mindig is sajátosan kacérkodó rendező, Ridley Scott részéről. Hűvös, dekoratív és rafinált - a Hannibal borzongatóan pontos tükörképe a bizonytalan, rendet és értékeket kereső kortárs világrendnek. ***Extrák:

A kétlemezes DVD-verzió 5.1-es magyar szinkronnal és angol DTS hanggal repeszti a dobhártyákat. Ridley Scott teljes audiokommentárja is választható a filmhez, a befejezéssel elégedetlen nézők egy alternatív verziót is megtekinthetnek tizenhárom, a filmből végül kimaradt jelenet mellett. A fotógalérián kívül egy majdnem másfél órás werkfilm és a nyitójelenet négy különböző kameraállásból felvett verziója színesíti a képet. ****Hang: magyar 5.1, angol 5.1 és DTS

Kép: színes, 16:9/1.85:1

Felirat: magyar + 11 nyelvHannibal

2001 amerikai thriller Hossz: 126 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: Ridley Scott Szereplők: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman, Ray Liotta, Giancarlo Gianni
gorcsev
2001.12.16
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.