Káin ébredése

olvasói
7/10 (5)
Mielőtt Brian De Palma újra visszatérne régi formájába a Femme Fatale-lal, most tíz évvel ezelőtti visszatérését vehetjük szemügyre DVD-n. A kislányát rajongásig szerető mintaapa története, akinek rémes bűnügyekkel kapcsolatban feltárul még rémesebb gyermekkora, előadásában elegáns, mégis zsigerekig ható.


A Hitchcock-mániás mester sokadik Psycho-átiratában (hasadt személyiség, szülők okozta gyermekkori traumák) felvonultatja fénykorának jellegzetességeit: összetett álom-valóság játék, ijesztő pszichologizálás, szubjektív kamera, lassított felvételek és az aláírásértékű, vágásnélküli folyosójárós jelenet, no meg Pino Donaggio borzongató zenéje. Szerencsére a humor és az önirónia sem hiányzik a receptből, egy kórházi ágy mellett pedig azt is bemutatja a rendező, hogyan lehet az órásmester precizitásával kidolgozott, sokkhatásra kihegyezett képsorait a puszta rémületnél mélyebb érzelmi hatás kiváltására alkalmazni. A pszichoszeánsznak egyetlen gyengéje, hogy - a műfajban szokatlanul - túl fontos szerepet hagy a színészi játéknak, és ezzel néhol zavaróan komikus hatást ér el, noha a főszerep nem is lehetne jobb kezekben John Lithgow-énál, ennél a rendkívüli színészénél, akit Hollywood főként egysíkú gonoszkarakterekre pazarol. ****EXTRÁK

Előzetes. *Hang: magyar mono, angol surround

Kép: 16:9/1,85:1, színes

Felirat: magyar + 6 nyelvRaising Cain

1992 amerikai thriller Hossz: 88 perc Forgalmazó: UIP-Duna Film Rendező: Brian De Palma Szereplők: John Lithgow, Lolita Davidovich, Steven Bauer, Frances Sternhagen, Gregg Henry
-NZ-
2002.12.03
|
Raising Cain
amerikai thriller, 91 perc, 1992
A neves gyermekpszichológus felhagy a praktizálással, hogy több időt tölthessen kislányával. A feleség gyanakszik, a néző parázik.
Rendező:

Brian De Palma

(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.