A Kaptár

Egy föld alatti, szupertitkos laboratóriumban elszabadul a pokol: vírus kiszabadul, számítógép ajtókat lezár, sok tudós mind egy szálig meghal. Kommandósok érkeznek, útközben felcsípnek egy amnéziás lányt és még két titokzatos alakot, odalenn aztán találnak egy csomó élőhalottat, akik bamba tekintettel sántikálnak, és hörögve-kapálózva beleharapnak az emberbe. A vírus műve. A csapat célja innentől az, hogy ebből a betonkriptából kereket oldjon, de ez nem sikerül mindenkinek.

Kapcsolódó cikkek


Cselekmény:

A Resident Evil című videojáték első filmes adaptációja (a második az idén készül) a játék előzményeit meséli el: hogyan durvult el a helyzet annyira? Minden kiszámítható fordulat ellenére összefogott a cselekmény, sokkal kerekebb, mint a Tomb Raider esetében. ***Szereplők:

Gazdagon árnyalt jellemeket és hiteles alakításokat botorság volna keresnünk, de néhány jól megfogott sakkfigurára azért egy ilyen agyatlan brutálmesében is szükség van. Míg a nagy rakás férfi belemerül a szürkeségbe, a két nő, a szőke bunyótündér és a latin golyószóró vadmacska virít, mint Milla vérvörös ruhácskája. A két dögös némber miatt: ****Rendezés:

Paul W. S. Anderson (Halálhajó, Mortal Kombat) egységes képi világot, azonosíthatóan borzongató atmoszférát teremt a nyomasztó, szűk és sötét belső terekben. A Katona B-filmes bájának ezúttal nyoma sincs, és ez kár, mert ezzel a nagyszabású szemfényvesztéssel így kicsit nagyot mond az ifjú mester, annyira ugyanis nem jó ez az alapanyag. ***Műfaji újítás:

Elejétől végig kopírozás: a cselekmény például A bolygó neve: Halálé, a zombikat Romero Élőhalott-trilógiájából kerítették, az önfejű számítógép a 2001 - Űrodüsszeiából érkezett, egy szellemes kivégzési mód pedig a kanadai Kockából importáltatott. A génmanipulált szörny kifejezetten unalmas. *Technika:

A menü látványos, csak kicsit lomha a menüpontok közti váltás. A kép kristálytiszta, a sok sötétségben is gyönyörűen játszanak a feketék a szürkékkel és mélykékkel, a vörös ruha pedig káprázatos. A hang is penge, az ijesztgetések egy részéért a jó keverés a felelős, különösen emlékezetes a betonpadlón húzott balta ideghasogató zaja. Hatásos a döbörgő metálkísérőzene és a síri csöndek szélsőségei közti ingadozás. A szinkron korrekt. *****Extrák:

Egy ötperces, totál felszínes werkfilm, 9 percnyi videoanyag a forgatásról, pár nyúlfarknyi interjúrészlet egy féltucat résztvevővel, tévéspotok, előzetes. **Hang: magyar, angol 5.1, cseh surround

Kép: 16:9/1,85:1, színes

Felirat: magyar, cseh, szlovák

Extrák: magyar szinkronResident Evil

2002 angol akcióhorror Hossz: 96 perc Forgalmazó: SPI Rendező: Paul W. S. Anderson Szereplők: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy
-NZ-
2003.02.03
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.