Vas

olvasói
10/10 (2)
Eleged van abból, hogy folyton a távirányító után kell nyúlnod, ha kedvenc csatornádon senki sem riszálja transzplantált fenekét, nem elég egyértelmű a termék-plészment, netalán éppen lefagyott a monoszkóp? Egyet se félj, itt a megoldás: 80 perc garantáltan sablonos adrenalin-fröccs brummogó motorok, borostás és beretvált hősök és hősnők, számítógépes trükkök és ismert márkanevek társaságában. Akinek a T.I.R. tévésorozat tempója annak idején nem volt elég észvesztő, a Kengyelfutó Gyalogkakukkot követő porfelhőből pedig hiányzott az FBI csökkentett intelligenciájú tagozata, a pokol összes angyala és a Los Angeles-i fekete közösség motorizált hadosztálya, azt Joseph Kahn, az elismert kliprendező első nagyjátékfilmje minden szempontból ki fogja elégíteni.
Történetünk hőse, Cary Ford motorhős (Martin Henderson - A fegyverek szava, A kör) hat hónapi thaiföldi bujkálás után visszatér a délibábos kaliforniai sivatagba, mert nagyon hiányzik neki régen látott szerelme (Monet Mazur - 40 nap és 40 éjszaka, Szakítópróba), gyorshajtó pajtikái és feltehetőleg az olcsó benzin. Kívánságlistáján egyedül az nem szerepel, hogy a gonosz drogdíler Henry James (Matt Schulze - Penge, A szállító) rákenje az alapvetően jószívű, mégis hirtelenharagú Trey (Ice Cube - Sivatagi cápák, Birkanyírás) öccsének meggyilkolását, és hogy a sok félreértés és indulat 200 mérföld/órás kergetőzésbe és vonat tetején zajló motorpárbajba torkolljon. 
 
De, mint a film címéből sejthetjük, Ford nem egy puhány Simson-huligán, így könnyedén veszi fel a harcot a klipesztétikán edződött, motoros cuccban izzadó antihősök ellen - erejéből ráadásul arra is telik, hogy visszaszerezze szerelmét és helyreállítsa a bandák közötti benzinbékét. Gyerekek, ezt nyugodtan kipróbálhatjátok a napköziben!
csmozi
2004.03.11
|
Torque
amerikai akciófilm, 81 perc, 2004
Motorizált gyalogkakukkok harca a kaliforniai sivatagban: árulás, szerelem és betyárbecsület széllel és forgalommal szemben.
Rendező:

Joseph Kahn

Linkek

VasFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.