Underworld

olvasói
10/10 (2)
Azt már tudjuk egy ideje, hogy Budapest a pornóipar központja, az azonban húsbavágó újdonság, hogy a szeretett fővárosunk alatti járatokban vámpírok és vérfarkasok játsszák újra a Mátrix és a Penge legnépszerűbb jeleneteit.


Nem arról van szó, hogy a hármas metró felújított szakaszának október 31-i átadásán munkanélküli mutatványosok és bohócdoktorok szórakoztatják a szakaszjegyek szerelmeseit, csupán Len Wiseman elsőfilmes reklám- és kliprendező alkalmazta városunkra gótikus metál fényezésű Rómeó és Júlia-feldolgozását.

Történetünk elasztikus vámpírlány főhőse, Selene (Kate Beckinsale - Börtönpalota, Pearl Harbor) megtudja: az ellenséges vérfarkasok a feltűnően jóképű civil, Michael Corvin (Scott Speedman - Tuti duók, Dark Blue) testében akarják keresztezni a két faj vérvonalát, hogy az új szuperegyed saját kamionnal indulhasson a Budapest parádén - vagy valami hasonló okból. A vérfarkasok folyékony napfényt szóró patronjainak és a vámpírok ezüstnitrát tartalmú töltényeinek kereszttüzében a két díszpéldány olyan hévvel szeret egymásba, hogy még a Dunába is beleugratnak, majd együttes erővel veszik fel a harcot a fekete és szürke színben úszó, esőáztatta Budapest vendégszeretetét élvező főgonosszal.

Az elismert brit operatőr, Tony Pierce-Roberts (Szoba kilátással, Napok romjai) képei körülbelül az Én, a kém eredetiségével mutatják be a magyar főváros sötét oldalát, a kísérőzenénél még a Petőfi Rádió nótadélutánja is erősebb, a dekadens kastélyvámpírokat játszó statiszták mintha a Valami Amerika 2. szereplőválogatásáról érkeztek volna, a királynőjüket alakító Görög Zita pedig kettőt lép, aztán felfalják. Sebaj, a készülő második részben remélhetőleg klónozzák Zitát, és talán még a kun-magyar kontinuitás kérdését is sikerül végre tisztázni.
csmozi
2004.04.15
|
Underworld
amerikai-angol-magyar-német thriller, 121 perc, 2003
Vámpírok és vérfarkasok bullet-time küzdelme az eső áztatta Budapest dekadens palotáiban és csatornáiban. Görög Zita ezúttal nem kerül be a döntőbe.
Rendező:

Len Wiseman

(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.