Bunuel és Salamon király asztala

Mielőtt Pedro Almodóvar vált volna az ügyeletes világhírű spanyol filmrendezővé, Carlos Saura töltötte be ezt a posztot, előtte pedig Luis Bunuel, akinek Saura e filmmel ad most tisztelet.

Kapcsolódó cikkek


A szürrealista munkáiról elhíresült mester életművéhez igazodva szabad átjárás nyílik térben és időben, főleg az időben: a valóságban 1983-ban elhunyt Bunuel 2002-ben megbízást kap egy film elkészítésére, melyben fiatalkori önmaga és halhatatlan baráti köre, Federico Garcia Lorca, a költő és Salvador Dali, a festőművész Salamon király egykor Jeruzsálemből elrabolt asztalát keresik Toledóban. A legenda szerint az asztal lapjának tükrében az emberiség minden nemzedéke látható Ádámtól az utolsó ítéletig. A három egyistenhívő vallás összeesküvése krimiszerű hátteret ad a három művész csetlés-botlásához, míg egy olcsón összeütött Indiana Jones-szerű végkifejletben szembenézhetnek önnön végzetükkel - amit mi persze már eleve ismertünk. Saura filmjében, bármily elegáns a kivitelezés, van egy nagy adag a késői Jancsó-filmek hibbantságából, és amilyen álomszerű, annyira álmosító is. **Extrák:

Előzetes, filmográfiák, képgaléria. *Bunuel y la mesa del rey Salomón

2002 spanyol-mexikói-német kalandfilm Hossz: 99 perc Forgalmazó: CineTel Rendező: Carlos Saura Szereplők: Gran Wyoming, Pere Aquillué, Ernesto Alterio, Adriá Collardo Hang: magyar sztereó, spanyol 5.1 Felirat: magyar, angol
-NZ-
2004.07.15
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.