Megtorló

olvasói
10/10 (1)
Kiirtják a családját és ő visszatér a halálból, hogy kíméletlen bosszút álljon.A Marvel Kiadó képregényeiből készült filmváltozatok legújabbika fenyegető címe és komor sztorija ellenére ártalmatlan nyáresti mozikaland akcióval, humorral és egy kellemetlen vallatásjelenettel, amely komoly érvként szolgálhat a testékszereket ellenző szülők számára.
Nem panaszkodhatnak a bosszúfilmek kedvelői: az utóbbi időben hemzseg a vászon a személyes sérelmeket erőszakkal törlesztő hősöktől. Láthattunk vendettát szamuráj karddal, lóháton, de még krétával rajzolt díszletben is, most pedig a nagyvárosi gengszterfilm örökzöld műfajában izgulhatjuk végig, sűrű gépfegyverropogás kíséretében. 
 
A hetvenes években a Piszkos Harry és a Bosszúvágy sikerének hatására született, és azóta csak egyre vadabb képregényfigura groteszk brutalitásából a filmben persze nem sok látható. Az agy és arc nélküli karhatalmistából a rend bociszemű őrévé változó Dredd bíróhoz hasonlóan a Megtorló is jócskán gazdagodott emberi vonásokkal a moziba menet, nehogy rossz példát vegyen róla kiskorú célközönsége. Fátyolos tekintettel gyászol halálfejes pólójában a gyilkológép, és tömeghalál helyett csak igazságot oszt, vagy ha úgy adódik, újkori Robin Hoodként a maffia pénzét. 
 
A Jerry Bruckheimer udvari forgatókönyvírójából rendezővé lett Jonathan Hensleigh nem esik túlzásokba, pofonegyszerű akciófilmként tálalja a történetet. Hagyományőrző stílusa a nyolcvanas évek tévésorozatait idézi, amikor három részre jutott egy autós üldözés, de azt sem szívesen mutatták. Színészei remekül illeszkednek a koncepcióba. A mafla Travolta a főgonosz gengsztervezér szerepében azt játssza el, amire a Kardhalból még emlékszik, miközben az is csak az Ál/Arc maradéka volt. A fekete hajjal is szemrevaló címszereplő, Thomas Jane (Háborgó mélység) jelentéktelenségével pedig valósággal bearanyozza Dolph Lundgren emlékét a tizenöt évvel ezelőtti, méltatlanul elfeledett első filmváltozatból.
kovacsm
2004.07.22
|
The Punisher
amerikai-német akciófilm, 127 perc, 2004
Kiirtják a családját és ő visszatér a halálból, hogy bosszút álljon. Akcióvendetta a városi gengszterfilm örökzöld műfajának szabályai szerint előadva.
Színész:

Thomas Jane
(Frank Castle)

Roy Scheider
(id. Frank Castle)

John Travolta
(Howard Saint)

Rebecca Romijn
(Joan)

Laura Harring
(Livia Saint)

Samantha Mathis
(Maria Castle)

Will Patton
(Quentin Glass)

Eduardo Yánez
(Mike Toro)

Eddie Jemison
(Mickey Duka)

Forgalmazza: InterCom

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.