Meggyilkolták a holland rendezőt

Agyonlőtték Amszterdamban Theo Van Gogh holland rendezőt. A 47 éves férfit - aki a festő, Vincent Van Gogh leszármazottja volt - többször is halálosan megfenyegették sokat vitatott filmjének bemutatása óta.
A Submission (Engedelmesség) - melyet a holland televízió vetített le - a nők elleni erőszak témakörével foglalkozik az iszlám társadalmakban.

A halálos támadás után a rendőrség őrizetbe vett egy marokkói származású férfit. Letartóztatása előtt a gyanúsított tűzharcba keveredett a rendőrökkel. Ennek során egy rendőr és az elkövető is megsebesült. Jelenleg mind a ketten kórházban vannak.

A holland miniszterelnök, Jan Peter Balkenende azt nyilatkozta, „elfogadhatatlan, hogy valaki véleménye miatt váljon brutális gyilkosság áldozatává.”

Theo Van Gogh korábban filmet készített Pim Fortuyn jobboldali populista politikusról, akit 2002 májusában szintén meggyilkoltak.(wenn)
2004.11.03
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.