Ocean`s Twelve – Eggyel nő a tét

Ocean`s Twelve, 2004 Színes, feliratos amerikai film, 125 perc
Danny Ocean és a srácok visszatértek, és nagyon-nagyon nagy megkönnyebbüléssel állíthatom, hogy senkinek nem okoznak csalódást. Most is profik, viccesek és elegánsak, akárcsak maga a film - pedig folytatásnál ez igen ritka. Bár a három évvel korábbi első rész igen magasra tette a lécet, azonban Steven Soderbergh (Szex, hazugság, videó; Traffic) gyakorlatilag felülmúlta magát és olyan könnyedséggel fűzi tovább a történet egyszer már elvarrt szálait, hogy öröm nézni.


Három évvel a nagy Las Vegas-i kaszinórablás után a bosszúszomjas tulaj, Terry Benedict végre rátalál hőseinkre és kamatostól követeli vissza pénzét, amiből sajnos már csak kevés maradt. Így aztán a válogatott csapat, akiket Amerikában már túl jól ismernek, kénytelen áttenni székhelyét a jó öreg Európába. Csakhogy bármilyen profik is, hamar bajba kerülnek, mivel a nyomukban jár egy csinos és ravasz Europol-ügynöknő, valamint egy bizonyítási vágytól fűtött francia mestertolvaj, és még valaki, aki a távolból manipulál minden szereplőt.

Az első filmhez képest főleg annyi a változás, hogy van két új szereplő - Catherine Zeta-Jones, Vincent Cassel (Gyűlölet, Bíbor folyók) -, és sokak örömére nagyobb szerepet kap Brad Pitt karaktere, a vagány Rusty Ryan. De nagyobb hangsúly esik a stílusra is, amiben láthatóan a nem csak rendezőként, de íróként, operatőrként és vágóként is bedolgozó Soderbergh nagyon otthon van, vagyis az Ocean`s Twelve még lazább, még pengébb, mint az előző darab.

Kevés olyan akciófilm van, ahol sokkal szórakoztatóbb a szereplők apró gesztusait figyelni, mint magát az akciót, de ez egy ilyen film. Bár igaz, ami igaz, vannak a történetben kisebb-nagyobb lukak, következetlenségek, amikről a moziból kifelé jövet lehet vitatkozni: honnan tudták meg a széf kombinációját, miért nem tiltotta le a mobilját, hogy derült ki, hogy hamis az aláírás stb. - de mindez pont arra jó, hogy tovább stimulálja moziélményünket.
Vízer
2004.12.16
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.