Kaptár 2. - Apokalipszis

olvasói
10/10 (4)
A zombigyilkolós számítógépes játékszéria első filmváltozata, a két és fél évvel ezelőtt bemutatott Kaptár azzal ért véget, hogy Alice (Milla Jovovich) felébred egy orvosi laboratóriumban, leszaggatja magáról a drótokat és egy szál fehér köpenyben kisétál az utcára, ahol a pusztulás képei fogadják.


A folytatás itt kezdődik, pontosabban egy kicsivel előbb, amikor a Védernyő Vállalat úgy dönt, hogy újranyitják a Kaptárat, a lezárt, titkos földalatti laboratóriumot, ahol biológiai fegyverek kifejlesztésén dolgoztak, mígnem egy vírus kiszabadult és vérszomjas zombivá változtatta a személyzetet. Megnyitni a pokol kapuit nem jó ötlet, a fertőzés kiszabadul, így a földalatti vérengzés után most jön a második pálya: kergetőzés a zombikkal, ezúttal kinn a városban.

Racoon Cityben órák alatt elterjed a vírus, a város egyetlen kijáratát a Védernyő Vállalat fegyveresei lezárják, a bennragadt civileknek ezzel annyi, a kommandósoknak legalább lehet még pár lövésük. Alice új társasága: egy Lara Croft-rucis, kemény csajszi; egy nőies tulajdonságokat jobban megtestesítő, divatos ázsiai-európai keverék tévériporternő és a kötelező fekete tag. Aprítják is a zombikat serényen, amíg a Vállalat be nem indítja az Enigma programot. Új szörny, új fegyverek, új taktika. És természetesen most is fény derül néhány bűzös titokra.

A szupermodellből lett színésznő, akinek nem állnak rosszul a harcos szerepek, nem tesz többet, mint szigorúan néz, lő és verekszik, de hasonlóan szuggesztív partnerek híján egyszemélyben beragyogja a filmet. Való életbeli társa, az első részt rendező Paul W. S. Anderson (Alien vs. Predator, Mortal Kombat) most csak íróként és producerként vett részt a film készítésében. A szálakat ügyesen, bár az eredetiség árnyékától is mentesen szövögette tovább. Míg továbbra is a dermesztő horrorhangulat megteremtése, valamint a pergő és látványos akciójelenetek halmozása jelentik a vezérvonalat, az embertömegekkel kísérletező Vállalat trükközéseivel az összeesküvéses krimik logikája is hangsúlyossá vált.
nelson
2005.01.11
|
Resident Evil 2: Apocalypse
angol-francia-német akcióhorror, 94 perc, 2004
Ott folytatjuk, ahol az előző rész abbahagyta: egy elszabadult zombivírus a föld alatti laborból bejut Raccoon City szívébe. Csak egy maroknyi elszánt ember és a genetikailag módosított Milla Jovovich akadályozhatja meg a nukleáris katasztrófát...
Rendező:

Alexander Witt

Színész:

Milla Jovovich
(Alice)

Sienna Guillory
(Jill Valentine)

Thomas Kretschmann
(Tom Cain)

Oded Fehr
(Carlos Olivera)

Sophie Vavasseur
(Angie Ashford)

Razaaq Adoti
(Peyton Wells)

Jared Harris
(Dr. Ashford)

Mike Epps
(L.J.)

Sandrine Holt
(Terri Morales)

Forgalmazza: SPI
(32 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.