Csudafilm

olvasói
(0)
A történelem megismétli magát, a filmtörténet meg pláne. Az izzadt hónaljú cowboy hosszú pihenőt követően ismét feltűnik a vadnyugati csehóban (Nincs bocsánat), a fekete széria kisembere megint gyilkossági ügybe keveri magát (Az ember, aki ott se volt), Kern András pedig az Apám beájulna után újra alkoholmámorban kényezteti végtagjait egy krétai szálloda teraszán.


Ragályi Elemér operatőr (Régi idők focija, Ripacsok) talán Koltai Lajos példáján felbuzdulva döntött úgy, hogy újabb széket foglal el a kamera túloldalán, és fogott hozzá a kínkeresztségben a Csudafilm címet nyert társadalmi vígszatíra forgatókönyvírói és rendezői feladataihoz. Az sem kizárt persze, hogy Kontroll sikere óta tudja minden hazai filmes, hogy a nézők könnyebben azonosulnak a toprongyosokkal, mint a tankönyvi szlenget beszélő tinilányokkal, ráadásul egy férges nejlonzacskóban megbotló szállodavezető látványa mindig hibátlan humorforrás, ideje volt hát ismét ráönteni a kukát a magyar közönségfilm legkedveltebb színészeire, Badár Sándortól kezdve Kovács Lajoson keresztül Kern Andrásig - aki a történet szerint egy krétai luxushotelt örököl.

A gazdagok világába beilleszkedni képtelen, a svédasztal helyett a tengerparti szalonnasütést választó zsírmagyar hősökön túl a történetben szerephez jut egy dögös negyvenes igazgatónő (az egyetlen dolog az Unicum mellett, ami megindítja a filmbéli Kern nyálelválasztását), egy jólelkű tolmács (Rudolf Péter) és egy csokor ironizáló, de alapvetően elvarratlan poén. Minden krétai hajléktalan, vagy csak amelyik hazudik?
csmozi
2005.01.20
|
magyar romantikus vígjáték, 90 perc, 2005
Nikosz, a budapesti hajléktalan luxusszállót örököl Kréta szigetén. Bánatára a görögök az Unicumot nem ismerik, de a szerelmet szerencsére igen...
Forgalmazza: HungariCom
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.