A Fekete Kefe a legjobb

A 36. Magyar Filmszemle fődíját a Fekete Kefe című film nyerte. A nagyjátékfilmes zsűri díjazta még többek közt A fény ösvényeit és A porcelánbabát, a dokumentumfilmek közül pedig az Új Eldorádó bizonyult a legjobbnak.
A Fekete Kefe alkotói a fődíjat újszerű filmnyelvi megoldásaikért és az alkotói célokat kivételes pontossággal szolgáló csapatmunkáért vehették át. A legjobb rendezés díját Gárdos Péter kapta A porcelánbaba című film újszerű, eredeti, az irodalmi anyag szellemét hűségesen közvetítő megvalósításáért.

A legjobb első film rendezői díját A fény ösvényei invenciózus és képzeletgazdag rendezéséért Mispál Attilának ítélte a zsűri, míg a legjobb forgatókönyv díját az Ég veled! (Pacskovszky József filmje) kapta.

A legjobb női alakítás díját Gryllus Dorka érdemelte ki a Dallas Pashamende című filmben nyújtott szenvedélyes alakításáért. A legjobb színész idén Cserhalmi György lett (Temetetlen halott, A fény ösvényei).

A kisjátékfilm kategóriában a fődíjat A karusszel rítus nyerte, rendezői és operatőri díjat Kenyeres Bálint munkája, a Before Dawn kapott. A legjobb kísérleti film Kardos Sándor Résfilmje lett.

Dokumentumfilm kategóriában a fődíjat a már több más fesztiválon is díjazott Új Eldorádóval Kocsis Tibor nyerte el, rendezői díjat Varga Ágota kapott Leszármazottak című filmjéért.

A Diákzsűri fődíjat A fény ösvényeinek ítélt, a legjobb első filmnek a Kinder Gardent találták.

A Szemle közönségszavazását Árpa Attila Argo című filmje nyerte.(A 36. Magyar Filmszemle Sajtóirodája)
2005.02.09
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.