Kedvenc helyek

Dire Straits: Sultans Of Swing

Mark Knopfler immár egy évtizede kizárólag szólókarrierjére koncentrál (a magyar származású brit dalszerző-gitáros-énekes Shangri-La című aktuális albumának turnéja 2005. május 4-én a Papp László Sportarénát is érinti), a Dire Straits legendája azonban tovább él, amihez ez az eredetileg 1998-ban megjelent, de 2004 végén újra kiadott klipválogatás is hozzájárul.


A hetvenes évek végén a brit punkhullám farvizén életre kelt izgalmas zenekarok közül a Dire Straits hamar a korszak legnagyobbjai közé katapultálta magát. A Mark Knopfler vezette együttes elsősorban bluesból, és country-rockból kotyvasztott eredeti hangzást, majd később lemezről lemezre változtatott némiképp a megszólalásán, míg az 1991-es On Every Street című album hosszú turnéja után Knopfler úgy érezte, legjobb, ha beszünteti a zenekar működését.

A Dire Straits - hivatalosan 18 éven át tartó - aktív korszaka alatt mindössze hat stúdióalbumot jelentetett meg, a Sultans Of Swing ebből a koncentrált életműből merít: a legjobb számokhoz tartozó klipek kronologikus sorrendben sorakoznak a DVD-n. A klipek vizuálisan nagyságrendekkel gyengébbre sikerültek, mint maguk a dalok, a videók nagy része nem állta ki az idő próbáját, ötletes megoldás nem sok akad, és azok sem tudják feldobni a kevés izgalmat nyújtó látványvilágot. Mindezek ellenére tisztességes válogatással állunk szemben, amely megmutatja miben és miért volt igazán jó a zenekar.

QQQ

EXTRÁK

Beszélgetés Mark Knopflerrel a lemezen szereplő dalokról. Az interjúhoz angol, svéd, holland, francia, német, olasz vagy spanyol felirat választható.

QQ

2004 Hossz: 80 perc Kiadó: Universal Hang: angol sztereo
Bokor Péter
2005.03.09
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.