Repülő tőrök klánja

olvasói
(0)
Négy évvel ezelőtt, az Oscar-díjas Tigris és sárkány bemutatójakor még zavart kuncogásra késztették a hazai mozinézőket a háztetők fölött repkedő, bambuszfák lombjai fölé ugráló hősök.A kínai kosztümös akciófilm, szakszóval vuhszia legújabb és korábbi alkotásai azóta egyre gyakrabban szerepelnek a mozis és DVD-s megjelenési listákon, most pedig az utóbbi időszak egyik világszerte legnagyobb sikert aratott kínai szuperprodukcióját láthatjuk teljes szélesvásznú szépségében. 
 
A Tang dinasztia korában (IX. század) járunk. Két rendőrtiszt a kormány ellen küzdő legveszélyesebb titkos lázadó csoport, a Repülő tőrök klánja nyomára akar bukkanni, ezért egyikük megmentőnek tettetve magát Mei, a vak táncosnő mellé szegődik, mert úgy sejtik, ő is a klánhoz tartozik. Miközben a rendőrség kimeríthetetlen erőkkel űzi őket végtelen erdőkön keresztül, a fiatalok lassan egymásba szeretnek, így aztán mikor váratlan csavarok után eljutunk az igazság pillanatáig, már nemcsak politikai, de szerelmi feszültségeknek is ki kell sülniük. A történet is épp elég izgalmas, a lényeg mégis a mozdulatok szépsége, a színek harmóniája, a szuggesztív tekintetek. 
 
Zhang Yimou rendező a kínai film úgynevezett ötödik generációjához tartozik, amely a kommunista kulturális forradalom után friss szellemiséget hozva, modern technikák meghonosításával tette nemzetközi színtéren is jelentőssé a kínai filmművészetet. Olyan társadalmi-történelmi problémákat boncolgató darabok után, mint a Vörös cirokmező, a Kju Dzsu története vagy a Teljes a létszám, Zhang Yimou gyermekkori kedvenceihez visszatérve igazi hősi történeteket akart elmesélni az elképzelhető leglátványosabb eszközökkel. A Hős után a Repülő tőrök klánja annak bizonyítékai, hogy sikerülhet összekapcsolni a magas művészetet a szórakoztatással, az erkölcsi nemességről regélni egy érzelmes, de véres akciókkal teli kalandfilmben. És a bambuszerdei csata ebben a filmben is felejthetetlen.

nelson
2005.04.14
|
Shi mian mai fu / House of Flying Daggers
hongkongi-kínai romantikus filmdráma, 111 perc, 2004
Két rendőr lázadók után nyomoz, egyikük beépül, a kulcs pedig egy vak terroristalány: mindez az ezer évvel ezelőtti Kína belviszályaiba és bambuszerdeibe helyezve. A Hős rendezőjétől, a Hős írójának tollából, főszerepben a Hős legszebb hősnője!
Rendező:

Zhang Yimou

Színész:

Takeshi Kaneshiro
(Jin)

Andy Lau
(Leo)

Ziyi Zhang
(Xiao Mei)

Dandan Song
(Yee)

Forgalmazza: Intersonic


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:15
A nő, aki előttünk jár
amerikai film, 2017
18:30
A 22-es csapdája
amerikai háborús film, 1970
18:45
Galaktikus támadás
amerikai sci-fi, 1996
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.