Pata-csata

olvasói
8/10 (8)
Egy személyiségzavaros kis cirkuszi zebra - aki egy véletlen folytán egy amerikai csonka család, apa és kamasz lánya lepukkant farmjára kerül - megpillantva a szomszéd versenypályát elhatározza, hogy maga mögé utasítja az összes telivért a lóversenyen.Hiába csúfolják távoli rokonai, a lovak pizsamás patásnak vagy egy ló és egy kerítés leszármazottjának, a Csíkos névre hallgató afrikai állatka mindenképpen meg akarja mutatni, hogy ő a legjobb a pacipasik közül. 
 
Ebben segítségére lesz egy egész állatfarm, élén a törpenövésű lóval, Kócossal, a vén kecskével, Francival, továbbá egy Kökörcsin nevű kakassal. A támogatókhoz a film során csatlakozik Gúnár, a madármaffia elől menekülő, elfuserált gengszterpelikán, Szöszi, a helyes fiatal kanca és a lóversenypálya két réme, Szutyok és Mocsok, a két mocskos (szájú) légy is. 
 
Csíkos eleinte csak az éj leple alatt, „illegális gyorsulási versenyen” bizonyíthat, de egy kis cselszövéssel, elszántsággal és összefogással az állatoknak sikerül a gazdákat is rávenni arra, hogy elkezdjék trenírozni az elszánt kis csíkos lovacskát, és benevezzék a neves Kentucky derbyre. 
 
A Pata-csata is ugyanolyan kedves, mint az emberi szereplőket beszélő állatokkal összeeresztő legtöbb film. Nagy dramaturgiai fordulatokat, filmnyelvi újításokat és egyéb izgalmakat persze ne várjon senki, de ezeket valószínűleg nem is fogja hiányolni a 3 és 13 év közötti célközönség (bár a felnőtt nézők kedvéért egy Keresztapás-lovas poént is beépítettek). 
 
A családi film pedig további különlegességekkel is szolgál. A Le a fejjel! című Tímár-filmben a hóhér szerepe után Ganxsta Döglégy Zolee most szinkronhangként is debütál (Mocsoknak, az egyik légynek kölcsönzi baritonját), és nem is csinálja rosszul. A film további érdekessége, hogy a címre és az alcímre (Húzd a csíkot, Csíkos!) a magyar forgalmazó pályázatot írt ki, és a beérkezett ajánlatok közül egy gyerekzsűri választotta ki a neki leginkább tetszőt.

fürkész
2005.05.05
|
Racing Stripes
amerikai családi vígjáték, 84 perc, 2005
Megható történet egy kis zebráról, aki nagy álmokat dédelget. Animált állatfilm kicsiknek és nagyoknak, de főleg kicsiknek.
Forgalmazza: SPI
(35 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.