Túszdráma

olvasói
(0)
Jeff Talley (Bruce Willis), a magánéleti és karrierválsággal küzdő, túszmentő tárgyalóból lett kisvárosi rendőrfőnök újra akcióba lép, amikor három, füvet szívó fiatal betör egy gazdag família házába, majd zavarában rögtön túszul is ejti az ott élő csonka családot.
Csakhogy a fiúk rossz helyen vannak és rossz időben, mivel apuka gonosz emberek mocskos pénzét mossa tisztára, akiknek nagy szükségük van egy adatokkal teli DVD-re a házból. Túszmentő tárgyalóvá visszavedlő emberünk ezzel rögtön hármas nyomás alá kerül: egyrészt ugye kísért a múlt (az igen erőteljes kezdőjelenetben azt láthattuk, hogy Talleynak sajnos nem sikerül megmenteni egy túszul ejtett anyát és kisfiát), másrészt az ostromlott erőddé váló otthonban rendet kell vágni az instabil ifjú túszejtők között, harmadrészt pedig azok a bizonyos gonosz emberek is megkeresik Talleyt, méghozzá azzal, hogy ha nem segít nekik, időközben szintén fogságba ejtett családja élete bánja. A helyzet tehát nem egyszerű, ám a főhős (és a rendező) ügyesen megbirkózik vele. 
 
Két tűz közé került, kiégett zsaruval, őrült, kegyetlen és bizonytalan rablókkal, a maffiának bedolgozó könyvelővel sokszor és sok helyen találkozhattunk már, de a francia Florent Siri rendező - akitől korábban A pók fészke című izgis akciófilmet láthattuk Samy Nacerivel - az unásig ismert műfaji elemeket olyan ügyesen variálja, hogy filmje egészében mégsem válik tucatthrillerré. Remekül kihasználja az egyetlen helyszínből adódó feszültséget, az összezártak idegességét, a főalak lélektani drámáját. Ehhez jön néhány jó helyen elhelyezett fordulat, látványos akciójelenetek, és a rendező nem átall horrorelemeket is elhelyezni a filmben (a szűk terekben a bennrekedt gyerekek után kúszó őrült gyilkos figurája, akivé az egyik srác alakul, igencsak félelmetes). Ráadásul Bruce Willis a korral nemesedik: játéka már-már színészinek nevezhető (még könnyezik is). A világ helyett ezúttal két családot kell megmentenie, és a kevesebb sokszor több lehet. Mint ahogy most is.
fürkész
2005.07.14
|
Hostage
amerikai-német akcióthriller, 113 perc, 2005
Amatőr túszejtők, profi bűnözők, kiégett kisvárosi rendőrfőnök. Bruce Willisnek egy francia rendező amerikai filmjében a világ helyett két családot kell megmentenie.
Színész:

Bruce Willis
(Jeff Talley)

Kevin Pollak
(Walter Smith)

Jimmy Bennett
(Tommy Smith)

Michelle Horn
(Jennifer Smith)

Ben Foster
(Mars Krupcheck)

Jonathan Tucker
(Dennis Kelly)

Marshall Allman
(Kevin Kelly)

Serena Scott Thomas
(Jane Talley)

Rumer Willis
(Amanda Talley)

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.