Tini nindzsa teknőcök: vissza a moziba

A Variety híradása szerint Leonardo, Donatello, Michelangelo és Raffaello tizennégy év eltelte után visszatér a filmvászonra.
A képregényhősök – akiket legutóbb 1993-ban láthattunk a mozikban – ezúttal komputer-animációs technikával elevenednek meg. A film a tervek szerint 2007 elején kerül a mozikba.

„Úgy gondoljuk, a gyerekek új generációja szeretheti most meg a teknőcöket” – nyilatkozta Jeff Robinov, a Warner Brothers elnöke.

Az új kalandokat Kevin Munroe írja és rendezi majd, a filmet pedig a Miramax alapítói, Harvey és Bob Weinstein fogják forgalmazni.

A mutáns, emberszerű harcos teknősök világszerte szenzációt keltettek, amikor 1987-ben először televízióra adaptálták őket.

Mint arra bizonyára sokan emlékeznek, a teknőcöket négy reneszánsz festő, Leonardo, Donatello, Michelangelo és Raffaello után nevezték el, csatakiáltásukkal („Cowabunga!” – magyarul gyakran „Teknőcvirtus!”) új szót alkottak és gyermekek egész hadát sarkallták teknősbékatartásra.

Az első róluk szóló mozifilm 1990-ben látott napvilágok Tini nindzsa teknőcök címmel. Ezt követte két folytatás 1991-ben és `93-ban, a Tini nindzsa teknőcök 2 – A trutymó titka és a Tini nindzsa teknőcök 3 – Kiből lesz a szamuráj? A trilógia összesen több mint 256 millió dollárt (52 milliárd forintot) hozott Észak-Amerikában.

A Variety szerint az új változat sokkal durvább és felnőttesebb lesz, mint az eredeti, és a legmodernebb komputeres grafikával készül majd.

Egyes források korábban John Woo nevét is kapcsolatba hozták a projekttel.(bbc.co.uk)
2005.07.20
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.