Szerelmem nyara

olvasói
10/10 (1)
Két szép, fiatal lány, egy elátkozott szerelem egy lusta, de gyönyörű nyáron, valahol az isten háta mögött. Mi kell még egy keserédes, szívfacsaró, mégis kedves humorú történethez? Az égvilágon semmi!
Van Mona, az egyszerű, bájos és kissé tenyeres-talpas vidéki lány, és van Tamsin, a gazdag, egzotikus és tömény erotikus kisugárzású nagyvárosi csaj, aki szülei birtokán tölti a nyarat. Az egyiknek imponál a másik kifinomultsága és merészsége, akinek viszont imponál az egyik szókimondó természete és szexuális érettsége. Monának már van szeretője, egy helyi tahó házasember, aki néha rámászik egy sötét parkolóban, nem nagy kaland, de valami. A lányok hamar a legjobb barátok lesznek, majd cinkostársak, miközben megleckéztetnek néhány tilosban járó pasast, köztük Mona bigottan vallásos bátyját - Paddy Considine zseniális alakításában -, végül pedig szeretők lesznek. De kapcsolatuk mindkettőjüknek mást jelent, ahogy az a nyár végével kiderül. 
 
Mona és Tamsin kapcsolata nem leszbikus szerelem - nem mintha baj lenne, ha az lenne -, hanem a kétségbeesett egymásba kapaszkodás és a játékos kísérletezgetés furcsa elegye, és a film is e két pólus között mozog. A lengyel származású Pawel Pawlikowski magabiztosan mozog az érzelmek széles skáláján, ügyes történetvezetéssel hol a legmélyebb drámát, hol a legkönnyedebb komédiát mutatva be. Mindeközben ott vibrál a levegőben a két lány közötti vonzalom és a természetük, társadalmi helyeztük gyökeres különbsége által keltett feszültség, amit a két fiatal, vonzó színésznő, Nathalie Press és Emily Blunt páratlan pontossággal ad vissza. Jelenlétük és játékuk, a gyönyörűen fényképezett yorkshire-i táj, Alison Goldfrapp tökéletes filmzenéje álomszerű egységet alkot, talán az év legszebb filmjét. Már csak az a kérdés, hogy milyen lesz az én szerelmem nyara?
Vízer
2005.07.22
|
My Summer of Love
angol romantikus filmdráma, 86 perc, 2004
Két angol lány és a rosszaság nyara bimbódzó szerelemmel, kisvárosi csínytevéssel és a fiatalság minden egyéb szépségével egy unalmasan kezdődő, de hamarosan rendkívülivé változó nyaraláson.
Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.