Johanna hódított

Tóth Orsi a Johanna című Mundruczó-film címszerepében nyújtott alakításáért a Puchoni Filmfesztiválon a legjobb színésznő díját nyerte el.
Tóth Orsi lett a Puchoni Nemzetközi Filmfesztivál legjobb színésznője. Az ígéretes tehetségű ifjú művész a Johanna című filmben nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat a dél-koreai filmfesztiválon.

A díjakról Puchonban nemzetközi zsűri döntött, többek között Bob Clark és Claude Miller rendezők közreműködésével. Tóth Orsi a Mundruczó-filmek ismert szereplője, a Szép napok című filmben nyújtott teljesítményért Angers-ban és Essone-ban nyert rangos díjakat az elmúlt évben.

Dél-Korea új, nagyszabású filmes rendezvényén, a fantasztikus filmek fesztiválján Puchonban Magyarország idén vett részt először. Az 1997-ban alapított filmfesztivál sokszínű programjában több mint harminc országból érkezett közel 300 rövid- és játékfilmet mutattak be. A játékfilmek versenyében kilenc magyar film indulhatott, köztük Mundruczó Kornél Cannes-ban debütált Johanna című filmje, amely nemrégiben Brüsszelben nyert fődíjat.(Magyar Filmunió)
2005.07.27
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.