A tó szelleme

olvasói
(0)
A cím alapján a Péntek 13. skandináv klónjára számíthatnánk, aztán látva a filmet még a Tudom, mit tettél tavaly nyáron és sok más is az eszünkbe juthat.


Mikael Hafström állítólag ősi északi mítoszokból merített, megkésett tinimészárolós filmje mégis pontosan követi az alműfaj szabályait, szépen világított, elit miliőjével azonban jóval elegánsabb bármelyik amerikai elődjénél.

Egy vidéki, bentlakásos középiskolában száz éve a szomszéd gazdálkodó lekaszabolt három diákot, aztán kísértet vált belőle. Egy diáklány dolgozatot ír a témáról, mire egyre több rejtéllyel, végül egy zsákmaszkos gyilkossal találja szemben magát. Majdnem egy órát kell várni az első kaszálásig, de aztán nonstop jön a szurkapiszka, ami úgy-ahogy hangulatos egy kis sötét folyosón bujkálással, alagútban kúszással - de csak egy igazán ötletes halálnemet látunk. ***

Extrák:
Előzetes, fotógaléria. *

Strandvaskaren
2004 svéd horror Hossz: 100 perc
Forgalmazó: InterSonic
Hang: magyar, svéd DD 5.1
-NZ-
2005.09.09
|
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.