A rettegés háza - Amityville horror

olvasói
(0)
A kísértetházas horrorfilmek egyik legfontosabb tanulsága, hogy mindig gyanakodjunk, ha az ingatlankereskedő túl olcsón adja a csodás házat, melybe beköltözni vágyunk.
Az öttagú Lutz család például 1975-ben nem volt elég óvatos, így esett, hogy egy korábbi tömeggyilkosság helyszínére költöztek be nagy merészen, vállalva a hely szellemének kockázatát. 
 
Michael Bay A rettegés házával A texasi láncfűrészes után újabb horrorremake-et hozott tető alá. A szintén kult státust elért, 1979-es eredetit később - a tévéfilmeket is beleértve - hét folytatás követte, maga a film pedig egy bestseller feldolgozása, amely megtörtént eseten alapul. A regényhez, a filmhez és a remake-hez tehát a borzalmakat állítólag valóban átélő Lutz család beszámolója adta az alapot. Sok horrorrajongó szerint a sztori az egyik legjobb kísértetház-történet, érdemes hát csaknem harminc év után felmelegíteni, hiszen az ilyenekből sohasem lehet elég. 
 
Az újrához pedig az eddig felsoroltakon kívül fel lehetett használni az időközben elkészült darabok (elsősorban Kubrick Ragyogása vagy a japán forrásból származó Átok - The Grudge és A kör) tapasztalatait is. A film hozza, amit egy horrorfilmnek hoznia kell: félelmetesre fényképezett, démoni házat, hol sejtelmesen hátborzongató, hol egyszerűen csak sokkoló hangokat. A szemek vérben forognak, a balta is előkerül, és a gyerekriogató, szexi bébicsősz is megkapja, ami jár neki. Meglepő módon a színészek játéka az, ami kiemeli a filmet a sablontömegből. Ryan Reynolds (Penge: Szentháromság) nem egy Jack Nicholson, de azért ő is remekül formálja meg a családja ellen forduló nevelőapát, akinek nem elég, hogy meg kell küzdenie az elhunyt első férj árnyékával, de lassanként teljesen a gonosz ház befolyása alá kerül. A sztorielemek mellett a látványvilág is a horror aranykorát, a hetvenes éveket idézi meg. Mindez megteszi a kívánt - zsigeri - hatást, de aki valami üdítően eredetire vágyik, az máshol keresse azt. Dőreség is lenne éppen ettől a műfajtól újdonságot várni...
fürkész
2005.09.22
|
The Amityville Horror
amerikai horror, 90 perc, 2005
Megtörtént eseményeken alapuló horror szellemházzal, ártatlan családdal és természetesen démonokkal a főszerepben. Újabb remake a nyári bálából.
Rendező:

Andrew Douglas

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.