Gól!

olvasói
(0)
Fél évszázaddal az Aranycsapat tündöklése után a magyar ember még mindig pontosan ismeri a foci szabályait. Hiába, mert most nem lesz szüksége erre a tudásra - az Angliából Hollywoodba szakadt Danny Cannon rendező filmje ugyanis csupán ürügyként használja a focit ahhoz, hogy elmeséljen egy rögös, de dramaturgiailag kellően megsegített karriertörténetet.
A mexikói szegénységből Los Angelesbe menekülő, majd apja szigora elől Newcastle-ba szökő Santiago Munez (Kuno Becker) igazi népi hős: jószívű, tehetséges, kitartó és mindenekelőtt kiszolgáltatott. Elsősorban a számára szokatlan esős időjárásnak, edzőtársai gonoszkodásának, „menedzsere” töketlenségének és persze a klubnővérkék ellenállhatatlan bájainak. Történik ugyanis, hogy a lánglelkű sporttehetség - számos családi balhé és anyagi nehézség után - próbameccs-lehetőséget kap a Newcastle United utánpótlás csapatában, de a felkészülési időszakban nagyon ügyetlennek mutatkozik. 
 
Elcsúszik, fuldoklik, sáros lesz a képe, elkámpicsorodik a pofázmánya és így tovább, ahogyan az egy sokat ígérő, de valamivel kevesebbet teljesítő filmben lenni szokott. Ennyi rossz előjel után bárki emberfia feladná a küzdelmet (Nyilas Misi is hamar rájönne, hogy semmi keresnivalója Debrecenben), Santiago azonban bízik tudásában, szerencséjében és a 4 db forgatókönyvíró baráti tollában. Különösen az utóbbiakban, mert minél mélyebbre csúszik hősünk a FIFA-pokol bugyraiban, annál hihetetlenebb magasságokba repíti őt a sors, míg végül a kellő pillanatban úgy megküldi a labdát, hogy a stadionra rászakad a végefőcím. Láttunk már focifilmet eleget (Két félidő a pokolban, Menekülés a győzelembe, Gépállat SC), de most először van szerencsénk olyan darabhoz, mely nem fogolytáborban vagy börtönben játszódik, hanem a profi labdarúgás világában. És most először találkozhatunk a vásznon Beckhammel és Zidane-nal, akik állítólag egy reklámfilm forgatása apropóján tévedtek Newcastle-be. Nem voltak egyedül.
csmozi
2005.09.30
|
Goal!
amerikai sportfilm, 118 perc, 2005
A szegény latin-amerikai futballtehetség útja az angol első-osztályig. Sok eső, kevés foci és valódi sztárok egyetlen romantikus karrierfilmen belül!
rendező:

Danny Cannon

Forgalmazza: Fórum Hungary

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.