Szívem csücskei

Fever Pitch, 2005 Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték, 103 perc
Pedig nem hangzik jól: annak az angol filmnek az amerikai lehúzásáról van szó, amely eleve Nick Hornby zseniális könyvének, a Fociláznak a megcsonkított verziója volt, ráadásul foci helyett itt baseball van - az meg kit érdekel?


Aztán az első pár perc után helyre kerülnek a dolgok. Van ugyebár Ben (Jimmy Fallon), a jópofa középiskolai tanár, aki imádja a Red Sox csapatát, és van Lindsey (Drew Barrymore), aki viszont Bent imádja. Persze Ben is odavan Lindseyért, de kritikus pillanatokban mindig legendásan peches csapatát választja, annyira rá van kattanva a dologra. Végül kiborul a bili, mert a lányok már csak ilyenek, nem szeretik, ha hanyagolják őket, mert van önbecsülésük és saját életük! De mi tudjuk, hogy - romantikus vígjáték lévén - hőseink nem fognak félredugni, soha többet nem találkozni vagy macskát kínozni. Egyszerű kis sztori, nincs benne semmi extra, de ami van, az helyes, jól felépített, és ami a fő: van neki szíve! Ugyan a nyilvánvalóan bérmunkában dolgozó Farelly testvérek (Én és én, meg az Irén, Keresd a nőt!) tőlük szokatlan módon visszafogták magukat, így nincs vicces gusztustalankodás meg sok fogyatékos mellékszereplő, helyette akad egy csomó jó duma, ami ugyan önmagában kevésnek hangzik, de mégsem az.

Baseballt szerencsére alig kell nézni, de amikor mégis, az sem olyan rossz, viszont a főszereplők helyesek, és ez a lényeg. Jimmy Fallon, aki egyrészt olyan, mintha az amúgy is lökött Mike Myers retardált öccse lenne, és eddig csak olyan pocsék filmekben játszott, mint az Amerikai taxi, most kifejezetten kedvelhető és a dumák is tőle jönnek. Drew Barrymore pedig még most is olyan édes, mint régen - pedig elég régóta a pályán van -, és még egy jobban sikerült hányós jelenet után is szexi. Sőt, köpjetek le, de ha jobban belegondolok, akkor igazán szexi!
Vízer
2005.10.19
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.