A Nagymenők a legnagyobb

A Total Film magazin felmérése szerint Martin Scorsese gengszterfilmje minden idők legnagyszerűbb filmes alkotása.
Az 1990-ben készült Nagymenők - amely a legjobb mellékszereplő Oscarját hozta Joe Pescinek - az első helyezett a filmes szakemberek által összeállított listán.

Remek film, talán a legjobb, amit valaha készítettek. Átgondolt, többrétegű és sokatmondó. Minden együtt van benne: a történet, a párbeszédek, az alakítások, a technika” - nyilatkozta a Total Film szóvivője. A film egy valódi gengszter, Henry Hill életén alapul, főszereplői Ray Liotta és Robert De Niro.

A legjobb száz film kiválasztása természetesen szinte véget nem érő vitát eredményezett, de úgy érezzük, hogy végül egy korrekt listát sikerült összeállítani” - tette hozzá a szóvivő.

A második helyet a maffiafilm után Hitchcock Szédülése, a harmadikat A cápa szerezte meg. A százas lista ugyanakkor néhány meglepő eredményt is hozott: Humphrey Bogart klasszikusa, a Casablanca csak a 98. helyen végzett, míg az Arábiai Lawrence Peter O`Toole-lal a 77. lett.


Minden idők tíz legnagyszerűbb filmje:

1. Nagymenők
2. Szédülés
3. A cápa
4. Harcosok Klubja
5. Keresztapa II.
6. Aranypolgár
7. Tokiói történet
8. A Birodalom visszavág
9. A Gyűrűk Ura-trilógia
10. Pénteki barátnő(bbc.co.uk)
2005.10.25
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.