Kedvenc helyek

U2: All Because Of You

olvasói
(0)
(Universal)

Ahogy a Vertigo, úgy az All Because Of You is a U2 újra megtalált rockos arculatát mutatja - nem véletlen, hogy Észak-Amerikában az lett a második kislemezdal a How To Dismantle An Atomic Bomb albumról. Itt nálunk Európában azonban csak a Sometimes You Can`t Make It On Your Own és a City Of Blinding Lights után kapjuk meg.


Az All Because Of You amolyan Who-típusú rockdarab, erősen idézi is Pete Townshendék egyik korai slágerét, a Sex Pistols által is kedvtelve játszott Substitute-ot, bár az „I was born a child of grace” nyitósor nem annyira vagány, mint a Who-dalban az „I was born with a plastic spoon in my mouth” volt. A szerelmes témájú – de ahogy a U2-nál megszokhattuk, spirituális áthallásokkal is értelmezhető – All Because Of You-ba azért idővel szerencsére becsúszik némi önirónia is („szeretem a saját hangom csengését / senki másnak nem adtam választási lehetőséget / intellektuális teknős vagyok / aki egy szuperexpresszel versenyez”), majd Bono kiabálós középrészben közli, hogy ott áll az bejáratnál, és vissza akar menni oda, ahonnan indult. Ami egyaránt lehet a női princípium, a mennyország vagy akár egy kis dublini rockklub.

Az albumverzióhoz képest kissé – 15 másodperccel – megrövidített kislemezváltozat mellé a maxikra ritkán játszott dalok koncertfelvételei kerültek: a CD1-re a hajdanán Roy Orbison számára írt She`s A Mystery To Me a 2004 novemberi brooklyni utcazenélés idejéből, a hozzánk eljutott CD2-re pedig a Passengers projekt Miss Sarajevo című dala, melyet a 2005. július 20-i milánói fellépésen a londoni terrortámadások áldozatainak ajánlott Bono (aki ez alkalommal Luciano Pavarotti olasz operarészét is magára vállalja, szerencsére visszafogott előadásban). Ez utóbbi maxin szerepel egy további bónuszdal is: az új albumról való A Man And A Woman akusztikus változata. A DVD-single az All Because Of You és a City Of Blinding Lights klipjét egyaránt tartalmazza.


8/10
Déri Zsolt
2005.11.01
|


Játék
Németországban nagy színpadi sikere volt a vígjátéknak, amely kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról szól őszintén és cinkos humorral.
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.