Kedvenc helyek

Alicia Keys: Unplugged

Az 1981-es születésű zongorista-dalszerző-énekesnő, Alicia Keys már húszévesen, Songs In A Minor című bemutatkozásával óriási sztár lett, és ezt a pozícióját a 2003-as The Diary Of Alicia Keys albummal is sikerült megőriznie. 2005-ben esedékes kiadványa azonban nem új stúdiólemez, hanem egy CD-n és DVD-n egyszerre megjelenő élő felvétel: a Music Television kifejezetten az ő kedvéért támasztotta fel még egy alkalomra az Unplugged sorozatot!


A 14 tagú kísérettel (benne egy vonósnégyessel, három fúvóssal és négy vokalistával) fellépő ifjú R&B tündér az alkalomra a fekete zene szinte minden szegletét érintő, speciális programmal készült: nagy slágerei (például az ez alkalomra egy Isley Brothers-dal alapjaihoz hozzáigazított A Woman`s Worth) mellett szerepel itt tőle egy ritkaság (a spoken word nyitányú dzsesszes Streets Of New York), két vadonatúj dal (a fekete hírességekkel példálózó Unbreakable és a Stolen Moments), továbbá egy sor feldolgozás is (soul klasszikusok Gladys Knight és Aretha Franklin repertoárjából, Prince-funk, hiphop Common és Mos Def közreműködésével, a fináléhoz pedig Bob Marley legkisebb fia, Damien érkezik aktuális reggae slágerével). Akad egy fehér kakukktojás is: a Wild Horses című Rolling Stones-ballada a Maroon 5 gitáros-énekesével, Adam Levine-nel duettben.
QQQQ

EXTRÁK
Az Unbreakable klipje és egy kilencperces bepillantás a színfalak mögé.
QQ

2005 Kiadó: Sony BMG Hossz: 76 perc Hang: angol 5.1
Déri Zsolt
2005.11.15
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.