Harry Potter és a Tűz Serlege

Harry Potter and the Goblet of Fire, 2005 Színes, magyarul beszélő angol-amerikai kalandfilm, 157 perc
Az emberek világszerte úgy vonulnak a legújabb Potter-film vetítésére, mintha a bejáratnál varázspálcákat osztogatnának. Pedig nem: a gyermekeiket a moziba kísérő szülők legjobb, ha idejében felkészülnek arra, hogy Roxfortba vágyó picinyeik a következő hetekben rendszeresen fognak kígyókat és halálfejeket felfedezni reggeli müzlijükben.

©2005 WARNER BROS. ENT.<b><br></b>HARRY POTTER PUBLISHING RIGHTS © J.K.R.
©2005 WARNER BROS. ENT.
HARRY POTTER PUBLISHING RIGHTS © J.K.R.

Hogy ez a film hatása-e vagy a müzlié, azt nem nehéz kitalálni. Amikor a Harry Potter-franchise harmadik darabjának (Az azkabani fogoly) rendezésével a biztos kezű, de bugyuta Chris Columbus (Egy bébiszitter kalandjai, Reszkessetek betörők) után a producerek Alfonso Cuarónt (Szép remények, Anyádat is) bízták meg, egy apró pillanatra úgy tűnt, a főhősökkel egy időben maga a „sorozat” is kinövi gyermekbetegségeit, és az ijesztgetés után teret kapnak a korrekt thriller és az ifjúsági frászdráma műfajjegyei. Ezúton tudatjuk a kedves - leendő - nézőkkel a szomorú hírt, miszerint rövid kitérő után az alkotók visszavarázsoltak bennünket a digitális hacacáréval tarkított szüntelen paráztatás birodalmába, ahol minden pillanatban életek forognak kockán, egyre több a gonosz, és a kiválasztott úgy izzadja végig a történetet, mint Frodó az osztálykirándulást.

Nem kell megijedni (arra még bőven lesz alkalom a moziban), a Tűz Serlege nem gagyi ifjúsági horror, hanem egy új trilógia kellően sötét kezdődarabja, mely pazar látvánnyal és szédítő tempóval kárpótol minket a finom humor és jellemábrázolás hiányáért. A legkisebb jóindulattal is vérprofi iparosnak mondható Mike Newell rendező (Négy esküvő és egy temetés, Fedőneve: Donnie Brasco) egy könyvelő pontosságával veszi sorra a könyv cselekményét, és kíméletlenül küldi Harryt a pokol tornácára, hogy a kis karcosfejű egy életre megjegyezze: hamarosan döntenie kell könnyű és helyes, azaz Rossz és Jó között. Ahogy ez a hollywoodi családregényekben lenni szokott...
csmozi
2005.11.30
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
18:15
A kis boszorkány
német fantáziafilm, 2018
18:15
Kitervelt románc
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:40
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:40
Páros mellékhatás
amerikai vígjáték, 2009 (ism.)
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.