Muriel esküvője

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (16)
Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él.Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal kitisztítja apja bankszámláját, és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.

A film minden magányos harmincvalahány éves egyedülálló lány álma és rémálma egyben, ahol a szingli-lét korántsem irigylendő állapot, és ahol Muriel mindent elkövet az esküvőért. Már a vőlegény jelleme sem számít, fő az, hogy legyen.


2005.12.19
|
Muriel's Wedding
ausztrál vígjáték, 106 perc, 1994
Rendező:

P. J. Hogan

Színész:

Toni Collette
(Muriel Heslop)

Bill Hunter
(Bill Heslop)

Jeanie Drynan
(Betty Heslop)

Rachel Griffiths
(Rhonda Epinstalk)

Sophie Lee
(Tania Degano)

Rosalind Hammond
(Cheryl)

Belinda Jarrett
(Janine)

Daniel Wyllie
(Perry Heslop)

Daniel Lapaine
(David Van Arkle)

(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.