Kútfejek

Kútfejek, 2006 Színes, magyar akcióvígjáték, 105 perc
Az eredetileg feszes és izgalmas thrillernek szánt, de lényegében kabaréba fulladt Európa Expressz után elkészült a magyar filmtörténet második igényes kivitelű akcióvígjátéka. Az első Üvegtigrist és a Limonádé című televíziós sitcomot rendezőként jegyző Kapitány Iván a Kútfejekben korábbi sikereit igyekszik ötvözni és feldobni pár négykamerás-sokpisztolyos Tarantino-fogással.

Linkek


Kapcsolódó cikkek


Történetünk egy benzinkúton játszódik, a szereplők fizimiskájából ítélve valahol a Kisváros közelében, szerencsére jóval Máté fiam jelvényének bevonása után. A cselekmény középpontjában pedig nem más áll, mint a bazi nagybetűs VÉLETLEN: a benzinkútra vetődő szököttfegyenc-páros, a pihent agyú reklámszakember, a kutas feleségét megfigyelő privátszimat és a figyelemelterelő rablásra készülő szaki alaposan beleköpnek egymás levesébe. És akkor a benzinkút irányába zuhanó, elszabadult amerikai szuperbombáról még nem is beszéltünk. Nagy áldás egy ilyen kicsi ország számára mindaz, amit Kapitány Iván filmjében felvonultat, de a Kútfejek éppen a túlzások, a váratlan fordulatok és a nagy dumák miatt szórakoztató. Köszönhető ez elsősorban napjaink aduászának, Gesztesi Károlynak, az ő fegyencpartnerét alakító Kálloy Molnár Péternek, a „magyar Amélie” címet kiérdemlő Holecskó Orsolyának, Bruce Willis magyar hangjának és Fenyő Ivánnak, aki a Bőrnyakúakban nyújtott alakítása után végre szóhoz is jut.

Kapitány és csapata korrekt kis mókát hozott tető alá, a szórakozás garantált, és most már érthető, hogy a rendező miért ezt a benzintigrist választotta az Üvegtigris folytatása helyett - mert a depinél mindenkinek jobban esik egy kis súlytalan pörgés. Külön érdeme a filmnek továbbá, hogy könnyű rá elvinni azokat a csajokat, akik tankoláskor benzinszagra gerjednek - márpedig belőlük nagyon sok van!
csmozi
2006.02.08
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.